Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Česká televízia kúpila seriálové megahity, Slovákov čaká veľké prekvapenie

Česká televízia (ČT) ponúkne divákom v roku 2019 oceňovanú adaptáciu románu Margaret Atwoodovej Príbeh služobníčky (The Handmaid's Tale) a melodramatickú rodinnú sériu Toto sme my (This is Us). ČT ich kúpila na svetovom veľtrhu audiovizuálnej tvorby (MIPTV) v Cannes.

26.10.2018 07:00
príbeh služobníčky, príbeh služobnice, the... Foto:
V susedných Čechách čakajú divákov seriálové lahôdky.
debata (26)

Zahraničných vysielateľov naopak zaujali napríklad seriály Prvá republika a Labyrint. Česká televízia kúpila od veľkých amerických spoločností MGM, 20th Century Fox a Paramount kolekciu klasických filmov ako sú Polnočný kovboj, Dobrý, zlý a škaredý či Bandolero.

„A hlavne najnovšie seriálé hity ako Príbeh služobníčky (The Handmaid's Tale) a rodinné dráma z Ameriky dnešných dní Toto sme my (This is Us), ktoré uvedie stanica ČT art v originálnom znení s titulkami,“ uviedol riaditeľ programu ČT Milan Fridrich.

Výpočet seriálových noviniek v ČT obohatí aj ponuka od BBC. Divákov čaká osemdielna séria McMafia v hlavnej úlohe s Jamesom Nortonom, ktorá sa odohráva aj na území Českej republiky. Zahrali si v nej českí herci, napríklad Karel Roden.

ČT sa veľtrhu zúčastnila aj ako producent. „S najväčším záujmom zahraničných vysielateľov a distribútorov sa stretol koprodukčný film Chata na predaj a tretia séria Prvej republiky a Labyrint. Stále trvá záujem o Clonu, minuloročnú vianočnú rozprávku Najlepší priateľ či distribučnú snímku "Přání k mání“," povedal obchodný riaditeľ ČT Hynek Chudárek.

„Spoločnosť Olympussat, ktorá pôsobí v Spojených štátoch a vysiela v španielčine, uzavrie kontrakt s Českou televíziou na vysielanie štrnástich titulov, ako sú Prípady prvého oddelenia, Clona, ​​Vraždy v kruhu alebo Detektívi od najsvätejšej trojice. Poľská verejnoprávna televízia TVP odvysiela dokument režiséra Martina Kubala chvenie Petra Zuska a záznamy baletov Národného divadla, napríklad Sólo pre nás dvoch a Sólo pre tri,“ dodal.

Skrátka nezostanú ani Slováci, ako to býva vo väčšine prípadov už zvykom. Verejnoprávna RTVS má rovnako ako Česká televízia zakúpené práva na prvé dve série Príbehu služobníčky a ponúkne ich v roku 2019 na Dvojke.

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Príbeh služobníčky #The Handmaid´s Tale