Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zabudnuté Slovensko? Netflix ide k nám nakrúcať, uvedie aj český seriál

Streamovací gigant Netflix prekvapujúco zablúdil aj do našich končín. Dokonca sa podarilo priam nemožné. Čoskoro sa objaví aj český seriál.

19.10.2018 07:00
debata (1)

Doteraz naše česko-slovenské teritórium bolo viac ako prehliadané zo strany Netflixu a najviac sa v poslednom čase rieši kvalita jeho tvorby, ktorú ponúka. Najväčší kameň úrazu spočíva v banálnej veci a to sú slovenské, respektíve české titulky, ktoré v drvivej väčšina absentujú. Netflix prejavuje mizivý záujem o malé trhy. Preto prekvapuje správa, že potichu niekoľko mesiacov sa nakrúcal český hororový seriál Haunted, ktorého epizódy sú sprístupené od piatku.

Režisér šesťdielnej minisérie je Jan Pavlacký, seriál je vôbec prvým, ktorý nakrútili českí tvorcovia a zčasti s českým obsadením. Príbeh ponúkne divákom autentické príbehy ľudí, ktorí zažili dramatické udalosti často sprevádzané nevysvetliteľnými a nadprirodzenými javmi. Skutoční aktéri sa v seriáli ocitajú v úlohách rozprávačov, ktorých spomienky dopĺňajú hrané pasáže.

Seriál určený primárne pre americký trh vznikal začiatkom tohto roka v ateliéroch Prague Studios. Filmári natáčali aj v exteriéroch v okolí Prahy, napríklad na lesnom cintoríne, vo vile v Kráľovom Dvore alebo na Okoři.

Okrem režiséra a scenáristu Pavlackého sa na vzniku šesťdielnej série podieľali kameraman Marek Dvořák, filmový architekt Martin Martinec, kostýmový návrhár Josef Čechota a umelecká maskérka Ilaria Zamprioli. Vedľa anglických a amerických hercov žijúcich v Česku si v seriáli zahrali českí herci a herečky Oskar Hes, Jiří Roškot, Jacob Erftemeijer, Eliška Křenková, Kamila Trnková a ďalší.

Hviezdna návšteva čaká aj Slovensko. Netflix pripravuje seriálovú adaptáciu poľského knižného hitu Zaklínač, z pera Andrzeja Sapkowskiho. Pričom hlavnú úlohu stvárni jedna z najväčších hviezd súčasnosti – Henry Cavill. Ten začínal v seriáli Tudorovci, tento rok si zahral záporáka v šiestej Mission Impossible po boku Toma Cruisa, ale diváci ho poznajú ako Supermana. Fantasy seriál by sa mal nakrúcať aj v Maďarsku, celá produkcia by sa mala začať začiatkom budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Henry Cavill #zaklínač #oseriáloch