Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Táňa Pauhofová je hviezdou nového seriálu. Opäť spája sily s HBO

HBO nie je televízia o Hre o tróny, ponúka viaceré žánrovo rôznorodé seriály a najmä špecializuje sa aj na lokálnu produkciu. Teraz pripravuje novinku Bez vedomia.

05.10.2018 07:00
Táňa Pauhofová Foto: ,
Táňa Pauhofová je novou hviezdou pripravovaného seriálu z produkcie HBO.
debata (10)

Špionážna dráma nadväzuje na tradíciu nakrúcania minisérií, ktoré HBO pripravilo pre česko-slovenský trh. V minulosti to boli oceňované drámy Horiaci ker, Pustina. Vďaka lokálnym seriálom sa prepájajú krajiny po Európe a diváci majú možnosť spoznať hercov z teritórii, odkiaľ štandardne seriály neprichádzajú do našich končín.

Napríklad Pustina sa vysielala v Dánsku, Nórsku, Švédsku, Fínsku. HBO ju odpremiérovalo aj v Bulharsku, Chorvátsku, Rumunsku, Macedónsku, Srbsku a Slovinsku.

Počas minulého roka sa predstavila druhá séria vzťahovej komediálno-dramatického seriálu Až po uši s hviezdnym obsadením, ako Aňa Geislerová, Jiří Havelka, Jitka Čvančarová.

Pripravovaná novinka Bez vedomia vzniká v koprodukcii HBO Europe a Etamp Film, režisérom je Ivan Zachariáš, pre ktorého je to návrat k HBO. Je podpísaný aj pod Pustinou. O scenár sa postaral debutujúci scenárista Ondřej Gabriel.

Dej šesťdielnej minisérie sa bude odohrávať v 80-tych rokoch minulého storočia v Česku a Anglicku a hlavnú úlohu medzinárodného obsadenia stvárni slovenská herečka Táňa Pauhofová, pre ktorú to už bude tretie účinkovanie pod taktovkou HBO. V minulosti si zahrala v prvej sérii Terapie a v oceňovanom Horiacom kere.

Produkcia bude trvať 85 dní a bude nakrúcať v Čechách a Anglicku. HBO tak pokračuje v realizovaní lokálnych seriálov. Zatiaľ posledným seriálom bolo spomínané Až po uši, ktorého druhá séria sa dostala až tri roky po úvodnej sezóne.

Zľava: Producentka HBO Europe Tereza Polachová,... Foto: HBO Europe
bez vedomia, tereza polachová, jan velický, ivan zachariáš, jan bílek, Zľava: Producentka HBO Europe Tereza Polachová, kameraman Jan Velický, režisér Ivan Zachariáš a producent Etamp Film Jan Bílek.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Táňa Pauhofová #HBO #HBO Europe #oseriáloch