Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najprv odchod, teraz sklopené uši. Vráti sa obľúbená postava do Kliniky Grace?

Len nedávno odštartovala 15. séria najdlhšie vysielanej drámy v USA a začína sa hovoriť o návrate obľúbenej postavy, ktorá Kliniku Grace pred rokmi opustila.

10.10.2018 07:00
sara ramirez, klinika grace, greys anatomy,... Foto:
Herečka Sara Ramirez v čase, keď ešte hrala v Klinike Grace. Po odchode zo seriálu rapídne zmenila imidž.
debata

Reč je o herečke Sare Ramirez, ktorá dala zbohom postave Callie Torresovej na konci 12. série po desaťročnom účinkovaní. V tom čase požiadala tvorcov, aby jej postave dopriali taký záver, aby mohla odísť a časom sa vrátiť. Ramirez po desaťročnom účinkovaní podľa vlastných slov si potrebovala oddýchnuť od časovo náročného nakrúcania a chcela minimálne ročnú pauzu. Ako to už býva zvykom, avizovaná prestávka sa premenila na trvalú absenciu.

Minulú sezónu prijala úlohu v seriáli Madam Secretary televízie CBS a tým sa nádeje na skorý návrat výrazne zmenšili, priam zmizli. Keď však v závere 14. série odchádzala zo seriálu Ramirezovej seriálová manželka Arizona, príbeh si doslova pýtal, aby sa v deji aspoň mihla samotná Callie. Nestalo sa. Až neskôr sa začala menšia mediálna vojna medzi televíziou ABC a CBS o tom, kto spravil chybu, keď návrat herečky nevyšiel.

Bežnou praxou je, že konkurenčné televízie si hercov nevymieňajú a nedovoľujú návrat do starého projektu, ak ide hlavnú postavu. Tvorcovia Kliniky Grace (Grey's Anatomy) aj napriek tomu sa usilovali, aby sa objavi v poslednej epizóde predchádzajúcej série. Vtedy ABC oznámila, že televízia CBS nebola ochotná Ramirez uvoľniť bez toho, aby porušila zmluvu.

S aktuálne vysielanou 15. sériou sa táto téma dostala opäť na pretras, keď CBS otočila. Herečka zverejnila na Twitteri stanovisko, v ktorom naznačila, že by sa mohla v Klinike Grace znova objaviť, keďže by jej nová domovská stanica mohla vyhovieť. Podľa nej je teraz loptička na strane ABC a tvorcoch seriálu, aby napísali scenár, ktorý by jej dovolil načas sa vrátiť.

Zaujímavé je, že o návrate sa hovorí, keď celý príbeh Callie je už dopovedaný a dej seriálu si jej účinkovanie viac nevyžaduje a po teatrálnych odkazoch prichádzajú pomyselné sklopené uši a ochota CBS rokovať s konkurenčnou ABC.

Sara Ramirez hrala v seriáli bisexuálnu lekárku, ktorá našla šťastie v náručí kolegyne Arizony Robbinsovej (Jessice Capshaw), pričom už aj druhá menovaná v seriáli nevystupuje. Zaujímavosťou je, že Ramirez až po odchode z Kliniky Grace verejne priznala svoju bisexuálnu orientáciu a aktuálne svojim imidžom sa prezentuje viac v mužškej polohe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Klinika Grace #Sara Ramirez #Grey´s Anatomy #oseriáloch