Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Česká televízia uvedie päť nových seriálov, aj Prvú republiku s Koleníkom

Česká televízia (ČT) ponúkne na jeseň päť nových seriálov a minisérií. Vráti sa aj jej hit Prvá republika s treťou sériou, ktorú len nedávno dotočila.

01.08.2018 07:00
prvá republika, první republika, koleník, Foto:
Česká televízia uvedie aj tretiu sériu obľúbenej Prvej republiky, ktorú si obľúbili aj slovenskí diváci. Aktuálne sa pripravuje aj štvrtá séria.
debata

Na jej obrazovky zamieri minisérie Rédl, pohľad na české malomesto v seriáli Lynč, nové diely kriminálneho Labyrintu, tretia séria seriálu Prvá republika a šesťdielna séria Záhradníctvo dvojice Jan Hřebejk a Petr Jarchovský.

Deviatou sezónou sa do vysielania vráti tanečná súťaž StarDance. ČT uvedie aj kolekciu zahraničných seriálov a české filmy. Novinárov o tom v utorok informoval generálny riaditeľ ČT Petr Dvořák.

„Spolupracovali sme nielen s poprednými českými tvorcami, ale priestor sme dali v tejto sezóne tiež mladým, talentovaným autorom. Za seriálom Lynč napríklad stojí skupina čerstvých absolventov filmových škôl, ktorí svoj pôvodný námet rozvíjali pod vedením hollywoodskeho scenáristu Harolda Aptera,“ uviedol Dvořák.

Osemdielny Lynč sa zrodil na workshope českých študentov filmových škôl, ktorý viedol americký scenárista Apter. Spracováva tému rasových predsudkov v malom meste a predstaví sa v ňom napríklad Zuzana Stivínová alebo Jiří Dvořák, ktorý bude tancovať aj v novej sérii StarDance.

Štvordielna miniséria Rédl s Ondřejom Sokolom v hlavnej úlohe režisér Hřebejk odkryje pozadie podivného kriminálneho prípadu z 90. rokov.

Hřebejk sa divákom na jeseň predstaví nielen ako režisér Rédla. ČT uvedie aj šesťdielnu sériu dvojice Hřebejk-Jarchovský Záhradníctvo, ktorá sleduje životný príbeh troch rodín odohrávajúci sa na pozadí dramatických udalostí minulého storočia. Seriál sa podľa Jarchovského nebude príliš líšiť od už uvedenej filmovej trilógie.

„Už od začiatku bol scenár koncipovaný tak, aby každý film obstál sám o sebe, ale zároveň medzi nimi boli aj pojítka. Takže ide o epickú kroniku a od televíznej seriálovej podoby si sľubujeme, že to budú diváci vnímať ako jeden filmový román,“ povedal Jarchovský.

Diváci ČT uvidia tiež nové diely úspešných seriálov. Na obrazovke sa znovu objaví tím vyšetrovateľov v mysterióznej kriminálke Labyrint Jiřího Stracha aj rodina Valentovcov v treťom pokračovaní Prvej republiky.

ČT ponúkne aj kolekciu oceňovaných zahraničných seriálov. Desaťdielneho Mladého pápeža nakrútil oscarový režisér Paolo Sorrentino, nového trojdielneho spracovania románu Leva Nikolajeviča Tolstého Vojna a mier sa ujala britská BBC a život kubánskeho diktátora zmapuje dvojdielny Fidel v réžii Davida Attwooda. Vráti sa aj Most so 4. sériou, Francis Underwood v piatej sérii Domu z kariet či nórsky spisovateľ Jo Nesbø s druhou sériou thrilleru Okupácia.

Programy Českej televízie sú stále dostupné aj na Slovensku bez obmedzení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česká televízia #Ján Koleník #česká televize #První republika #oseriáloch