Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kravaťákom sa bez Meghan Markle nedarí. Blíži sa rozsudok o konci?

Len pred pár týždňami sa začala ôsma séria obľúbenej právnickej drámy Kravaťáci bez dvoch pôvodných postáv. Absencia Meghan Markle sa okamžite odrazila na sledovanosti.

02.08.2018 07:00
suits, kravaťáci, harvey, donna, Foto:
Zvoní Kravaťákom umieračik? Sledovanosť najnovšej série je vlažná.
debata (1)

Na konci siedmej série museli dať tvorcovia zbohom Meghan Markle (Rachel Zane) a Patrickovi J. Adamsovi (Mike Ross), pričom obaja účinkovali v Kravaťákoch od prvej epizódy. Obom končila platnosť kontraktov a zhodou okolností práve Meghan sa rozhodla zavesiť svoju kariéru na klinec a stala sa súčasťou britskej kráľovskej rodiny. Šancu využil aj jej už seriálový manžel a aj on dal seriálu zbohom.

Scenáristi, našťastie, rátali aj s touto alternatívou a obom napísali happy end, na ktorý čakali diváci dlhých sedem sezón. Seriálová dvojica sa vzala a spoločne odišla do Seattlu rozbehnúť novú právnickú firmu. Tvorcom sa od ôsmej sezóny otvoril neopakovateľný priestor reštartovať celý seriál novým príbehom a novými postavami a prilákať tak nových divákov, ktorí mohli využiť šancu nastúpiť na už rozbehnutý vlak.

V najnovšej sérii sa z pôvodných postáv objavuje už len Harvey Spectre, Donna a Louis. Prvých šesť sezón bola pravidelnou postavou aj Donna, tá však svoje miesto opustila a to len preto, aby v najbližších mesiacoch odštartovala vlastný spin-off seriálu s názvom Suits: Second City. Práve finále 7. série poslúžilo ako backdoor pilot a teda diváci okrem rozlúčky s Mikeom a Rachel mali možnosť vidieť, ako bude vyzerať nový seriál.

Tvorcovia si boli vedomí veľkej straty a preto divákom v najnovšej sérii ponúkli hviezdnu posilu, herečku Katherine Heigl, ktorá sa zaskvela nielen na filmovom plátne, ale aj v seriáloch. Pre fanúšikov napríklad Kliniky Grace (Grey's Anatomy) mohli zostať zaskočení.

V Kravaťákoch si Heigl strúhla diametrálne odlišnú úlohu, na akú diváci poznali. Jej Amanda Wheeler je mimoriadne inteligentná, prefíkaná, dôvtipná, ale neuveriteľne chladná a odmeraná a totálne nezapadá do zabehnutej firmy, v ktorej síce panujú napäté pracovné vzťahy, ale inak si zakladajú na tom, že všetci sú rodina.

Nepríjemné prekvapenie prišlo hneď po odvysielaní niekoľkých epizód. Najnovšie pokračovanie neprinieslo zamýšľaný efekt. Noví diváci sa neobjavili, tí starí ešte ubudli. Veľkú premiéru ôsmej série si pozrelo už len 1.27 milióna divákov, bola to najmenej sledovaná prvá epizóda novej série vôbec. Predchádzajúcu sériu ešte s Meghan Markle si priemerne pozrelo 1.5 milióna divákov.

Je pravdou, že sledovanosť Kravaťákov kontinuálne klesá. Prvú sériu si pravidelne pustila viac ako 4 milióny divákov, čo bol pre malú káblovú televíziu USA Network rekord. Najlepšie časy má seriál dávno za sebou a krivka každým rokom postupne klesala. Atraktivitu si však Kravaťáci vyslúžili po celom svete, čo podporuje televíziu, aby sa nakrúcali nové časti.

Otázkou teraz zostáva, do akej úrovne bude stanica tolerovať znižujúcu sa sledovanosť, keďže po premiére sa sledovanosť prepadla na hranicu 1.1 milióna divákov. Séria s poradovým číslom 8 teda zatiaľ veľa úspechu nezožala.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Katherine Heigl #Meghan Markle #oseriáloch #Suits #Kravaťáci