Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na obrazovky mieri prvý LGBTI superhrdinský seriál

Televízia The CW, ktorá vysiela najviac superhrdinských seriálov v USA pripravuje ďalší, tentokrát o Batwoman. Novinka bude však špecifickou prvotinou. Doteraz totiž ani jeden zo seriálov tzv. Arrowversa (Arrow, The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow) nebol homosexuálne vykreslený. V roku 2019 sa to zmení.

13.08.2018 07:00
Batwoman Foto:
Ďalším superhrdinským prírastkom bude seriálo o Batwoman.
debata

Všetky LGBTI postavy v televíznom spracovaní spočiatku neboli uvažované ako tie hlavné, hoci postupom rokov sa niektoré predrali viac do popredia. Nikdy však tvorcovia nepredstavili žiadneho homosexuálne orientovaného superhrdinu. Predstavenie Batwoman v ďalšom jesennom veľkom prepojení všetkých štyroch seriálov, ako sa ukázalo, nebude náhodné. Tvorcovia si v špeciálnych epizódach vyskúšajú vkus divákov, ako túto hrdinku príjmu a podľa toho budú pripravovať celý námet nového seriálu.

Jedna vec sa však nezmení, že táto hrdinka bude lesbička. Tvorcovia sa opäť rozhodli dať novú podobu hrdinke, ktorá bola dlhodobo prehliadaná. Vo filmoch vždy hrala druhé husle a bola len akýmsi doplnkom Batmana. V komiksoch sa však Batwoman teší veľkej priazni a na The CW sa osvedčila aj Supergirl, ktorej sa podarilo odsunúť zo seriálových obrazoviek aj Supermana. To len povzbudilo televíziu, aby to skúsila s ďalšou ženskou hrdinkou. Navyše Gotham na konkurenčnom FOXe sa končí a DC Comics musí udržať tému netopierov živú, kým sa opäť podarí niečo nové nakrútiť.

V komiksoch stvárňuje Batwoman Kate Kane. Je mladá, sebavedomá, vyrovnaná so svojou orientáciou a najmä po nociach je temnou hrdinkou a presne túto inkarnáciu chcú producenti dostať aj na televízne obrazovky. The CW sa musí rýchlo pozerať po nových hrdinoch, ktorí by mohli postupne nahradiť tých doterajších. Nie je žiadnym tajomstvom, že sledovanosť im postupne klesá a ak to pôjde takto ďalej, tak už v nadchádzajúcej sezóne môže niektorý z nich skončiť.

Najviac to má naklonené Arrow, ktorý celú túto mániu odštartoval. Už nedávno skončená šiesta séria bola tou najmenej sledovanou, siedma séria síce vznikne, ale čoraz častejšie sa začína skloňovať možný koniec. The CW však zrejme umelo predĺži Arrowa ešte aspoň na osem sérii a skôr obetuje najmenej obľúbený seriál Legends of Tomorrow, v ktorom sú pozbierané vedľajšie postavy zo všetkých seriálov a akosi sa im stále nedarí dobehnúť kvalitou ostatné seriály.

Práve Batwoman by mohla byť správnym osviežením v tomto type seriálov a najmä môže priniesť neopozerané zápletky a diváci budú môcť spoznať príbeh, ktorý nie je notoricky známy. A najmä nikdy nedostala seriálovú podobu. Táto krivda bude čoskoro napravená. Otázkou zostáva, či už nie je pretlak tohto typu seriálov na obrazovkách a diváci sa postupne neprejedajú rôznych variácií hrdinov, ktorí sa na nich valia z obrazoviek alebo filmov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Batwoman