Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hra o tróny začne nakrúcať svoj prvý spin-off prekvapujúco skoro!

Začiatkom júla sa zastavili kamery po 263 dňoch úmorného nakrúcania. Posledná séria Hry o tróny tak ukončila produkčnú fázu. Filmári si však dlho neoddýchnu. Už čoskoro by sa mal začať nakrúcať prvý spin-off seriál, ktorý bude pokračovať v odkaze tejto krvavej ságy.

19.08.2018 07:00
debata
Posledná séria Hry o tróny príde na obrazovky v... Foto: HBO
hra o tróny, game of thrones, viserion, drak, Posledná séria Hry o tróny príde na obrazovky v roku 2019. O rok neskôr by sa mal objaviť už aj prvý spin-off, ktorý rozpovie príbeh o dávnej minulosti Západozeme, ale aj zrodenia Nočného kráľa a jeho armády mŕtvych.

HBO dlhodobo pracuje na niekoľkých spin-off seriáloch, ktoré by sa v roku 2020 mohli dostať na obrazovky. Stále prebieha vývoj až piatich seriálov. Zatiaľ len jeden dostal objednávku na nakrútenie pilotnej epizódy a tá sa začne nakrúcať prekvapujúco skoro.

Všetko nasvedčovalo tomu, že doteraz nepomenovaný seriál spraví svoje prvé zábery už na jeseň tohto roka. Televízia počas TCA summer tour upresnila, že produkcia sa začne začiatkom budúceho roka. Aktuálne sa hľadá režisér, ktorý sa podujme nakrútiť pilotnú epizódu a rozbehli sa aj castingy na hlavné postavy a prebieha tipovanie lokalít. Vyzerá to tak, že nový spin-off nájde „domov“ pre exteriérové scény v Škótsku, kde sa nakrúcal aj pôvodný seriál, avšak v minimálnej miere.

Na vývoji tohto seriálu sa podieľa sám autor knižnej predlohy George R. R. Martin a divákov zavedie tisícky rokov pred udalosti z pôvodného seriálu. Do čias, keď sa zlaté časy Západozeme končili a začali sa rúcať rody, prichádzala prvá zima a vznikla legenda o mŕtvych na severe. Pôvodný seriál v krátkej scéne poodhalil ako vznikol Nočný kráľ, nový seriál všetko detailne ukáže.

Nie je prekvapením, že základňa pripravovaného seriálu bude opäť v Belfaste v Titanic Studios, kde sa nakrúcali všetky interiérové scény a v rámci ôsmej série tu vznikla aj kópia chorvátskeho Dubrovnika.

Televízia chce nakrútiť pilotnú epizódu v dostatočnom predstihu, aby ju mohla dlhodobo analyzovať a v prípade úspechu si objednať celú prvú sériu, respektíve celý začiatok seriálu upravovať. Veď aj pôvodná Hra o tróny má pilotnú epizódu, ktorú diváci nikdy nevideli a výrazne sa líši od tej verzie, ktorá už je súčasťou seriálu. V prvej verzii pilotu boli aj iní herci, iné zápletky. Nie je ničím výnimočným, že piloty sa vo veľkom prerábajú, menia sa herci, upravuje dej.

Presne niečím podobným si zrejme prejde aj pilot spin-off seriálu. Značka Hra o tróny je mimoriadne silná značka a preto si HBO nemôže dovoliť žiadne chyby a zlyhania. Televízia sa dostala pod tlak, ktorý jej nedovoľuje zlyhať. Očakávania nového seriálu sú veľké.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch