Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nové Čarodejnice budú úplné iné. Čaká ich totálny neúspech?

Už v októbri sa na obrazovkách predstaví nové spracovanie legendárnych Čarodejníc. Ich výsledná podoba je pre skalných fanúšikov neprijateľná.

30.07.2018 07:00
charmed, čarodejnice, Foto:
Už v októbri sa predstavia nové Čarodejnice, už teraz žnú skôr negatívnu kritiku.
debata

Niekoľko rokov sa koketovalo s myšlienkou, že by sa legendárny seriál o triu sestier mohol vrátiť v pôvodnej podobe a zviesť sa tak na vlne revivalov. Vdýchnuť život pokračovaniu Čarodejníc s pôvodným obsadením sa však nepodarilo. Spočiatku sa hovorilo o filme, keď sa naplno rozbehol trend návratu starých seriálov, tak fanúšikovia rozbehli rôzne kampane za návrat pôvodného tria sestier Halliwellových. Prekvapujúco sa táto idea nikdy nedotiahla do úspešného konca.

Naopak, čoraz častejšie sa televízia The CW pohrávala s myšlienkou úplného reštartu celej značky Charmed. Dokonca „hrozila“ aj retro verzia odohrávajúca sa v 70-tych rokoch, našťastie televízia túto mutáciu zamietla. Čo však nezamietla, je súčasná verzia Čarodejníc s kompletne novým obsadením. S pôvodným seriálom, okrem názvu a Knihy tieňov, nebude mať nič spoločné.

A to je aj kameňom úrazu, ktorý ohrozuje úspešnosť celého rebootu. Navyše, televízia The CW poriadne sťažila pozíciu začínajúcemu seriálu, ktorý sa môže spoliehať len na silnú značku. Po prvýkrát v histórii totiž televízia rozširuje svoje vysielanie a od najbližšej sezóny bude vysielať pôvodnú tvorbu aj v nedeľu. Nedeľa býva pre televízie akousi výkladnou skriňou, kde umiestňujú častokrát najdrahšie tituly, respektíve seriály, ktoré majú ambíciu zasiahnuť širokú cieľovú skupinu.

Lenže The CW doteraz nemá skúsenosť s vysielaním počas posledného dňa v týždni a úvahy o možnom vývoji sledovanosti zostávajú v rovine špekulácií. Ako najmenšia celonárodná televízia, ktorá sa navyše zameriava len na mladšie publikum, dosahuje oproti veľkým konkurentom len čiastkové hodnoty. Panuje reálna obava, že už teraz zle prijatý trailer môže návrat Čarodejníc veľmi rýchlo pochovať a stať sa prvým prepadákom nadchádzajúcej sezóny.

Žlč skalným fanúšikom zdvíha aj herecké obsadenie. Opäť sa síce predstaví trio sestier, budú mať však nové mená. Nemožno očakávať návrat Prue, respektíve Paige, Piper a Phoebe. Po novom sa predstavia sestry Pruittové – Mel, Madison a Macy.

Prue, najstaršiu sestru, v podaní Shannen... Foto: SHUTTERSTOCK, CBS
čarodejnice, charmed, prue, macy Prue, najstaršiu sestru, v podaní Shannen Doherty (vľavo) vystrieda čarodejnica Maca. Do úlohy sa prevtelí herečka Madeleine Mantock.
V pôvodom seriáli si strednú sestru Piper... Foto: SHUTTERSTOCK, CBS
čarodejnice, charmed, piper, mel, V pôvodom seriáli si strednú sestru Piper zahrala Holly Marie Combs (vľavo), v novom spracovaní jej úlohu preberie Melonie Diaz alias čarodejnica Mel.
Najmladšia sestra Phoebe (Alyssa Milano, vľavo)... Foto: SHUTTERSTOCK, CBS
čarodejnice, charmed, phoebe, margarita Najmladšia sestra Phoebe (Alyssa Milano, vľavo) je už minulosťou, nahradí ju Sarah Jeffery ako čarodejnica Margarita.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #Charmed #Čarodejnice