Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tieto seriály dobre poznajú aj Slováci. Teraz o ne prídu

Televízie majú svoje prísne pravidlá. Tie platia aj seriály, ktoré na konte viacero sérií. Ak časom stratia sledovanosť, televízia ich zruší. Nič netrvá večne a divácky záujem postupne opadáva aj pri seriáloch, ktoré kedysi boli hitmi a našli si milióny fanúšikov po celom svete, aj na Slovensku. O tieto obľúbené seriály Slováci prišli počas tejto sezóny.

10.07.2018 07:00
debata (4)

1. Kde bolo, tam bolo (Once Upon a Time)

Niekdajší rozprávkový hit, ktorý v našich končinách vysielala televízia JOJ. Svoju púť zavŕšil po siedmich sezónach, ako inak – pre nízku sledovanosť. Práve posledná séria mala seriálu zabezpečiť ďalšie pokračovanie. Tvorcovia rozpovedali nový príbeh s novými postavami a starým dali zbohom. Spočiatku dobre rozbehnutý príbeh veľmi rýchlo narazil na svoje limity a diváci nepribúdali. Druhá polovica siedmej série mala jeden zádrhel za druhým a tvorcocia odpískali koniec seriálu, radšej. Pôvodne sa špekulovalo, že by televízia ABC dopriala seriálu aj ôsmu sériu, ktorá by bola posledná. Nezáujem divákov bol silnejší ako presvedčenie, že by si pozreli aj ôsmu sériu a tak tvorcovia stihli v hodine dvanástej pripraviť dostatočný koniec, ktorý uzavrel príbehy všetkých a najmä nastal vytúžený happyend. Aj napriek problémom so sledovanosťou mal seriál šťastie, že stihol mať koniec, aký si diváci zaslúžili. V začiatkoch si seriál pustilo aj 10 miliónov divákov, rozlúčilo sa s ním len dva milióny. Rozhodnutie o konci bolo správne.

2. ZOO

Televízia Dajto, ktorá patri do Markíza Group prináša na svoje obrazovky apokalyptický seriál ZOO. Seriál ukázal netradičný koniec, respektíve ohrozenie ľudstva, keď sa zvieratá a príroda spikli proti ľudskému utláčaniu. Zvieratá začali napádať ľudstvo a karta sa postupne začala obracať. Seriál ukončila televízia CBS po troch sezónach, tvorcovia s koncom nerátali. Žiadny uzavretý príbeh nečakajte.

3. Tím Škorpión (Scorpion)

Dajto príde o ďalšiu stálicu. Tím Škorpión po štyroch sériách hlási koniec. Televízia CBS sa rozhodla definitívne zrušiť svoju nevšednú kriminálku, ktorej sledovanosť haprovala už niekoľko rokov. Doteraz s ňou mala trpezlivosť. Už minulý rok bol zázrak, že seriál pokračovať. Tento rok pohár pretiekol a nesúrodý tím inteligentov dostal stopku. Rovnako ako ZOO, tak ani Škorpión nerátal s koncom a posledná epizóda neukončila dej.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #zoo #Once Upon a Time #oseriáloch #tím škorpión