Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neuveriteľné! Autor superhrdinov dostane stovky miliónov, musí ďalej tvoriť

Greg Berlanti, meno, ktoré seriálovým fanúšikom netreba extra predstavovať. Dnes jeden z najúspešnejších producentov uzavrel novú dohodu a zostane tvoriť pre Warner Bros až do roku 2024. Odmenou mu bude neuveriteľných 300 miliónov dolárov.

29.06.2018 07:00
arrow, stephen amell, Foto:
Celé superhrdinské šialenstvo sa začalo seriálom Arrow.
debata

Berlantiho zlaté časy sa začali pred siedmimi rokmi, keď na televízií The CW oživil Arrowa. Megaúspech nového spracovania nezostal bez odozvy. Samotná televízia odvtedy ryžuje na superhrdinských seriáloch a z Berlantiho sa stal jeden z najúspešnejších tvorcov posledných rokov. Odvtedy on a jeho tím vytvorili ďalšie superhrdinské seriály a spin-offy.

Objavil sa The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow, Black Lightning, na Netflixe pripravuje nové a temné spracovanie Sabriny, mladej čarodejnice. Je podpísaný aj pod seriálom Riverdale, chystá tiež novinky Titans a Doom Patrol. Štúdio Warner Bros. si je vedomé jeho kvalíť, zatiaľ všetky seriály, ktoré priviedol k životu sú hitmi a bolo nutné si ho poistiť. V súčasnosti prebieha veľký boj o vychytených showrunnerov.

Televízia ABC tak pred časom „prišla“ o Shondu Rhimes, autorku, ktorá vytvorila celý rad seriálov, ktorým tróni Klinika Grace (Grey's Anatomy), Station 19, How to get away with Murder, The Catch, For the People. Rhimes preplatil Netflix, ktorý autorke pripravil kráľovské podmienky ďalšej spolupráce a 100 miliónov k tomu. ABC zostala bez svojej dvornej scenáristky a teraz, keď chce nové série seriálov musí ešte viac zaplatiť, aby sa tak stalo.

Berlanti s tristomiliónovým šekom sa tak vyrovnal inému tvorcovi Chuckovi Lorremu. Ten pre Warner Bros. má taktiež cenu zlata. Lorre pre televíziu CBS vyrába najsledovanejší sitkom sveta – Teóriu veľkého tresku. Tiež stojí aj na spin-offom o mladom Sheldonovi a rovnako stále slávi úspech so sitkomom Dva a pol chlapa, ktorý je stále reprízovaný po celom svete. Rovnako ako Berlanti, tak aj Lorre dostal 300 miliónovú odmenu za vernosť.

Pre Warner Bros. bolo mimoriadne dôležité, aby si Berlantiho udržali vo svojej stajni. Práve vďaka nemu, superhrdinské seriály z DC Comics ako tak dokážu konkurovať Marvelu. Je paradoxné, že DC seriály majú väčší úspech a kvalitu ako filmy. A preto štúdio nemohlo dopustiť, aby konkurencia preplatila dvorného tvorcu. Berlanti sa zaviazal, že zostane pod ochrannými krídlami Warner Bros. až do roku 2024.

To však neznamená, že aktuálne vysielané superhrdinské seriály sa budú dovtedy vysielať a budú mať garantované ďalšie série. Mnohým z nich, najmä Arrowovi, už dochádza dych.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Warner Bros. #Arrow #oseriáloch #Greg Berlanti