Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Reštart zombíkov nie je vôbec zlý nápad. Možno ich zachráni

Fanúšikovia The Walking Dead posledné dni žijú informáciou, že hlavná hviezda Andrew Lincoln dáva po deviatich rokoch zbohom zombie dráme. Neutíchajú ani polemiky o blížiacom sa konci.

14.06.2018 07:00
the walking dead, fear the walking dead,... Foto:
Zombie dráma má svoje najlepšie časy za sebou. Možno ju čakajú ešte lepši časy.
debata

Komiksová predloha seriálu je založená na postave Ricka Grimesa (Lincoln) a len málokto si vie predstaviť, že by dej pokračovať bez neho. Skalní fanúšikovia len veľmi ťažko doteraz znášali akékoľvek vybočenie, teraz sa budú musieť zmieriť s tým, že zombie dráma si pôjde už len svojou cestou. To jej môže zlomiť definitívne väzy alebo ju dokonca zachrániť.

Je pravdou, že posledné dve série boli mimoriadne nepodarené a mnohé postavy, medzi nimi aj Rick veľa sympatií nepobrali a čoraz viac divákov neznalých predlohy vítajú myšlienku, že seriál okorení jeho úplne nové smerovanie.

Otázkou bude, ktorý tábor divákov bude silnejší a väčší. Či ten so ortodoxnými fanúšikmi alebo benevolentnými, ktorí sú otvorení reštartu.

Vyzerá to tak, že odchod hlavnej hviezdy z Walking Dead bude veľmi rýchlou záležitosťou, zvyčajne majú tvorcovia celú sériu nato, aby pripravili rozlúčku. V prípade Andrewa Lincolna budú mať len šesť epizód. Všetko nasvedčuje tomu, že Lincoln dá nečakane rýchlo zbohom svojej úlohe a nebude súčasťou celej série. Dokonca ani prvej polovice pripravovanej deviatej série.

Jeho príbeh bol v seriáli viac ako tragický. Prišiel o ženu, syna Carla a nespočetne veľa priateľov a blízkych, ktorí sa stali obeťami živých mŕtvych alebo skupinkám nepriateľov.

Špekuluje sa o tom, že jeho účasť len v šiestich epizódach nebude náhodná. Na rovnakom počte epizód podpísala dohodu aj herečka Lauren Cohan, ktorá na poslednú chvíľu potvrdila svoju účasť, dlhodobo hrozila odchodom. Práve charaktery týchto dvoch hercov dôjdu do veľkého konfliktu, ktorý načrtlo finále 8. série. Maggie (Cohan) chystá revoltu proti Rickovi, ktorý sa rozhodol nezabiť Negana, čo zničená vdova nepovažovala za spravodlivé. Nepáčilo sa jej, že Rick má až veľa koncentrovanej moci a potichu začala chystať pomstu.

Zhodný počet epizód oboch postáv ponúka špekuláciu, že tvorcovia obom hercom povolia odchod a ich osud sa v seriáli skončí krvavou vendetou.

Televízia AMC rozhodne neplánuje ukončiť The Walking Dead. Úlohu nového lídra seriálu by mal prebrať Norman Reedus (Daryl), ktorý bol počas posledných dvoch – kritizovaných – sezón na vedľajšej koľaji. Teraz by mal prebrať vedenie a nebude stratový. Televízia mu ponúkla kráľovský honorár. Herec dostal ponuku na 20 miliónový kontrakt, ktorý by ho mal zabetónovať v zombie dráme, ktorá bude bojovať o prežitie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Walking Dead #THE WALKING DEAD #oseriáloch