Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Budú aj slzy? Rozprávkový hit vyprevadia najväčšie hviezdy

Seriál Kde bolo, tam bolo smeruje k svojmu záveru. Cesta trvala sedem rokov. A pridajú sa najväčšie hviezdy seriálu.

16.05.2018 07:00
debata
Do ikonických úloh Snehulienky a Princa Krasoňa... Foto: ABC
ginnifer goodwin, josh dallas, kde bolo tam bolo, once upon a time, Do ikonických úloh Snehulienky a Princa Krasoňa sa vracia aj herečka Ginnifer Goodwin a herec Josh Dallas.

Niekdajší rozprávkový hit uzavrie svoj príbeh v priebehu najbližších dvoch piatkov a posledné zbohom mu pridú dať takmer všetky dôležité postavy, ktoré sa v predchádzajúcich sezónach objavili. Či to pomôže k poslednému vzostupu sledovanosti je otázne. Zrejme nie. Siedma séria mala ambíciu reštartovať celý seriál. Po mimoriadne neúspešnej šiestej sérii prišlo rozhodnutie spraviť hrubú čiaru za pôvodným príbehom a priniesť niečo nové.

So seriálom sa rozlúčila drvivá väčšina postáv, zostali len štyri pôvodné a nový príbeh sa spočiatku javil ako svieži. Postupne, hlavne v druhej polovici série, stratil iskru. To potvrdil aj vývoj sledovanosti a Kde bolo, tam bolo smerovalo k neodvratnej záhube. S dvoma miliónmi divákov nebolo iné východisko, aj keď pôvodne sa ešte hovorilo, že by seriál mohol dostať ôsmu sériu.

Tvorcovia, našťastie, mali dosť sebareflexie a s príchodom posledných 12 epizód zložili zbrane a avizovali koniec seriálu s tým, že pripravujú bombastický záver seriálu. Menší problém nastal s návratom niekdajších veľkých hviezd. Väčšina hercov sa rozpŕchla a sú (alebo budú) súčasťou nových seriálov. Avšak silný odkaz seriálu, ktorý sa podaril vybudovať nakoniec prilákal späť tie najdôležitejšie postavy a posledné zbohom príde dať prekvapujúce veľké množstvo rozprávkových postavičiek.

Divákov čaká niekoľko prekvapujúcich návratov... Foto: ABC
kde bolo tam bolo, once upon a time, Divákov čaká niekoľko prekvapujúcich návratov obľúbených postáv.

Nebude chýbať Jennifer Morrison (Emma), Ginnifer Goodwin (Snehulienka), Josh Dallas (Princ Krasoň), Emilie de Ravin (Kráska), svoj návrat avizuje aj Peter Pan, Ariel, Cruella De Vil, Robin Hood, trpaslíci, stará mama Červenej čiapočky, Modrá víla. Vracia sa pôvodná zostava seriálu, ktorá v začiatkoch pomohla seriálu vybudovať neopakovateľné čaro, ktoré počas rokov postupne strácala, ako sa postavy menili.

Kým príbeh nájde svoju bodku, hrdinovia budú musieť poraziť posledného nepriateľa a tým je Martinko Klingáčik (Rumplestiltskin), ktorý nebude ochotný stratiť svoj vplyv na životy ostatných.

Prvá časť dvojdielneho finále sa začína už v piatok večer, o týždeň nato bude nasledovať epizóda s názvom Leaving Storybrooke. Následne zazvoní zvonec a rozprávky bude koniec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba