Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Spravodlivosť: Najúspešnejší seriál slovenských tvorcov ďalej boduje

Miniséria Spravodlivosť, ktorú spoločnosť DNA vyprodukovala pre Českú televíziu sa, okrem Českého leva, dočkala ďalšieho ocenenia.

26.04.2018 07:00
spravedlnost, vetchý, Foto:
Záber z minisérie Spravedlnost.
debata

V pondelok pribudli režisérovi Petrovi Bebjakovi a producentovi Rasťovi Šestákovi ďalšie sošky – tentokrát Zlatý ledňáček a Cena študentskej poroty na filmovom festivale Finále Plzeň. Tvorcovia uspeli v konkurencii obrovského množstva seriálových produktov nielen z Česka, ale aj zo Slovenska, ako napr. Až po uši (HBO), První republika, Mária Terézia, ale konkurovali aj sami sebe s ďalším svojim seriálom – Za sklom.

Ešte stále rezonuje úspech, keď práva na Spravedlnost kúpila produkčná spoločnosť Bena Afflecka a Matta Damona. Režisér Peter Bebjak si z festivalu odnáša ešte jednu cenu – Zlatého ledňáčka za film Čiara.

Spravodlivosť je príbeh o dvadsaťročnej Lily, ktorá pribieha za otcom, policajným vyšetrovateľom Richarda, aby mu celá od krvi povedala, že v sebaobrane zabila svojho milenca. Potom, čo Richard zistí, že zavraždeným je prominentný sudca Kowalský, rozhodne sa dcéru kryť. Zametie stopy a telo zakope. Keď sa Kowalského pozostatky napokon nájdu, vyšetrovanie je pridelené práve kriminalistickému tímu, ktorý vedie Richard. V priebehu vyšetrovania však zisťuje, že dôkazy, ktoré získavajú, sú v rozpore s verziou jeho dcéry. Vraha síce divák pozná od začiatku, ale až do konca ostáva v napätí, pretože okolnosti a príčiny vraždy, ktorá ovplyvnila množstvo životov, sa dozvedá až postupne.

DNA Production sa podpísala pod množstvo úspešných televíznych projektov nielen v Česku, ale aj na Slovensku. Diváci určite poznajú seriály Za sklom, Odsúdené, Dr. Ludsky, Mesto tieňov, Najväčšie kriminálne prípady Slovenska, Ako som prežil, Mordparta, Kriminálka Anděl, Specialisté alebo filmy ako napríklad Marhuľový ostrov alebo Čistič.

V súčasnosti tím – režisér Peter Bebjak a producent Rasťo Šesták – nakrúcajú pre TV JOJ minisériu Trhlina na motívy rovnomennej úspešnej knihy Jozefa Kariku, rozprávku Vianočné želanie pre RTVS a pripravujú aj film Správa o úteku dvoch Slovákov z koncentračného tábora Osvienčim podľa knihy Čo Dante nevidel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Bebjak #oseriáloch #Spravedlnost #DNA Production