Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Walking Dead nepríde o jednu z hlavných postáv. Vzdor sa jej oplatil

Niekoľko mesiacov visel otáznik nad ďalšou účasťou Lauren Cohan v zombie dráme, hercom vypršali zmluvy, ona žiadala lepšie podmienky, televízia to odmietala.

03.05.2018 07:00
lauren cohan, walking dead, Foto:
Jedna z najväčších hviezd seriálu - Lauren Cohan - napokon potvrdila svoju účasť v pripravovanej 9. sérii, v hodine dvanástej.
debata

Doterajších osem rokov vysielania The Walking Dead bolo v znamení rýchleho striedania hercov, tvorcovia sa s postavami rozhodne nehrali v rukavičkách. Mnohé obľúbené postavy častokrát zomreli poriadne krutou smrťou, niektorí však dokázali odolávať. Jednou z týchto šťastných bola Maggie v podaní skvelej Lauren Cohan. Tá sa pridala k seriálu v jeho druhej sérii a okamžite si získala náklonnosť fanúšikov.

Navyše Maggie je v komiksovej predlohe mimoriadne dôležitou postavou s veľkým príbehom. Lenže seriál sa častokrát nedrží svojej pôvodnej predlohy a preto sa pri vypršaní kontraktov hlavných hercov objavili obavy, či bude ochotná pokračovať ďalej.

Televízii AMC to nemienila uľahčiť, keďže medzičasom sa z nej stala veľká hviezda a pochopiteľne si chcela vydupať lepšie podmienky v novej zmluve. Rokovania sa prekvapujúco zasekli na mŕtvom bode, zvyčajne sa televízie snažia vyjsť v ústrety tým najväčším hviezdam, aby si ich udržali. AMC to tak nerobila.

Nakrúcanie ôsmej série sa už dávno skončilo a v najbližších dňoch sa rozbehnú kamery pre deviatu sériu. Počas mesiacov sa obe strany nevedeli dohodnúť a diváci tŕpli. Príbeh Maggie dostal zásadný zvrat vo finále ôsmej série a seriál bytostne potrebuje, aby herečka pokračovala v nakrúcani, o to je zarážajúcejšie, že AMC sa stavala na zadné.

Po porazení Spasiteľov a Negana sa Maggie obrátila proti Rickovi a jeho skupine zato, že ho odmietol zabiť, aby jej doprial pocit zadosťučinenia za zabitie Glenna, otca jej dieťaťa. Konanie svojho priateľa Ricka považovala za neodpustiteľnú zradu a pridal sa k nej Daryl a Jesus. Tento príbeh by sa v pripravovanej sérii mohol stať tým najlepším, čo doteraz ponúkol.

Ak by rokovania nedopadli dobre, veľmi ťažko by sa vysvetľovala jej neúčasť. Jej výkon vo finále ôsmej série patril k tomu najlepšiemu.

Herečka však nenechávala nič náhodu a neváhala využiť ponuku konkurenčnej televízie ABC, ktorá pripravuje nový seriál Whiskey Cavalier, kde získala hlavnú ženskú postavu.

Fanúšikom by sa krvi nedorezali, keďže týmto herečka nepriamo potvrdila, že zombie drámu opúšťa. AMC celú situáciu zachránila v hodine dvanástej, detaily však nikto nechce zverejniť. Obe strany len stroho potvrdili, že Lauren Cohan sa vráti do deviatej série v plnom rozsahu. Keďže jej nový seriál ešte nebol potvrdený, že dostane zelenú, tvorcovia Walking Dead majú čas, aby využili jej voľno.

Znova sa zopakovala situácia, keď na celú situáciu mohli doplatiť len verní diváci, ktorí seriál sledujú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Walking Dead #Lauren Cohan #THE WALKING DEAD #oseriáloch