Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toľko pochybných klamáriek sa len tak nevidí. A dostanú milióny

Seriálová ponuka HBO v posledných rokoch naberá ešte jagavejšiu podobu. Produkcia výnimočnej minisérie Veľké malé klamstvá (Big Little Lies) je v plnom prúde.

01.05.2018 07:00
Laura Dern, Nicole Kidman, Zoe Kravitz, Reese... Foto: ,
Hviezdy seriálu Veľké malé klamstvá (medzi nimi aj dve ocenené) - zľava: Laura Dern, Nicole Kidman, Zoe Kravitz, Reese Witherspoon a Shailene Woodley.
debata

Megaúspech sedemdielnej minisérie o živote bohatých paničiek z Monterey prekvapil aj samotné HBO. Hviezdna trojica v zložení Witherspoon, Kidman, Woodley si podmanila milióny divákov a vdýchla svojim charakterom neopakovateľné čaro a prirodzene vznikol tlak na vznik ďalšej série. Pre HBO to bola prestíž mať v jednom projekte najzvučnejšie mená Hollywoodu a rátalo sa, že to bude jednorázová záležitosť.

Príbeh, ktorý vychádzal z knižnej predlohy Liane Moriarty, mal úvod i záver. Pôvodne sa nepredpokladalo, že by Veľké malé klamstvá mohli pokračovať. Divácke ohlasy a ich neustále požiadavky o pokračovanie boli natoľko silné, že HBO začalo hľadať cesty, ako uspokojiť hlad fanúšikov.

Do procesu vstúpili Kidman s Witherspoon, ktorú figurovali v seriáli aj ako producentky a spoločne začali hľadať príbeh spolu s autorkou, ako priviesť postavy späť. Predsalen posledná scéna prvej série by mohla byť odrazovým mostíkom pre pokračovanie.

A tak sa aj stane. Nakrúcanie druhej sedemdielnej minisérie je v plnom prúde a na obrazovky sa dostane v roku 2019. HBO si dalo načas s produkciou, keďže autorka Liane Moriarty musela napísať najprv skvelý príbeh, úlohou televízie bolo zabezpečiť finančné krytie. Seriál je mimoriadne drahý, hoci má málo epizód.

Každá z trojice hlavných predstaviteliek dostane za každú epizódu milión dolárov. Navyše sa k nim pridá oscarová Meryl Streep, ktorá neobíde skrátka. Tvorcom sa podarilo zlákať všetky pôvodné postavy z prvej série, väčšina z nich účinkuje niekde inde, za ich ochotu vrátiť sa, takisto sa bude platiť. Vyzerá to tak, že najväčšia položka budú honoráre.

Za kvalitu sa platí a investície do druhej série sa HBO vrátia niekoľkonásobne, navyše zo záberov z nakrúcania srší nadšenie celého štábu.

Watch out Monterey, here we come! #BLL2

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Reese Witherspoon #Shailene Woodley #Nicole Kidman #Big Little Lies #Veľké malé klamstvá #oseriáloch