Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ako málo stačí na vytvorenie armády? Hra o tróny prišla o tajomstvo

Nakrúcanie poslednej série Hry o tróny prebieha už niekoľko mesiacov a filmári sa prehupli do druhej polovice, posledná klapka je však ešte vzdialená.

29.04.2018 07:00
hra o tróny, game of thrones, bieli chodci,... Foto:
Filmárov zamestnávalo nakrúcanie stretu armády mŕtvych a vojsk Západozeme.
debata (3)

Okrem odhalenia tajomstva, ktoré omylom zverejnil člen štábu, hovoriacom o nakrúcaní najväčšie televíznej bitky všetkých čias, ktorá sa nakrúcala neuveriteľných 55 dní, respektíve nocí, sa ukázalo, ako tvorcovia čarujú s mimoriadne sledovanou armádou mŕtvych, ktorá bude hrať kľúčovú úlohu v posledných šiestich častiach.

Nakrúca sa na pobreží v Magheramorne Quarry, kde vyrástlo obrovské zelené plátno. Všetko do poslúžilo na nakrúcanie jednej bitky. Horliví fanúšikovia hovoria, že na pľaci sa ukázalo okrem komparzistov aj niekoľko hviezd, súčasťou by mali byť aj draky, keďže nechýbali plamene a všetko nasvedčuje tomu, že tento stret sa stane osudným viacerým postavám.

Zaujímavo vyzerá aj samotné nakrúcanie. Nie je tajomstvom, že filmári majú k dispozícií kráľovský rozpočet vo výške 15 miliónov dolárov na epizódu. To im dáva priestor na vytvorenie naozaj neuveriteľne vyzerajúcich efektov. Ukázalo sa, ako málo živých komparzistov stačí na vytvorenie státisícovej armády mŕtvych.

Skromne vyzerajúca účasť je len tichom pred búrkou. Vďaka špeciálnym efektom vznikne armáda, ktorá divákom vyrazí dych. Budú si však musieť počkať do budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #HBO #Game of Thrones #oseriáloch