Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nakrúcanie konca Hry o tróny je v polovici. Takto vyzerajú tajné miesta

Dlhodobé a komplikované nakrúcanie 6-dielnej ôsmej série Hry o tróny sa konečne prehuplo do svojej druhej polovice. Filmárov však čakajú ešte poriadne namáhavé mesiace a posledná klapka ich čaká zrejme až koncom augusta.

08.04.2018 07:00
debata

Jednotlivé štáby nakrúcajú na viacerých miestach. Prednedávnom nakrúcali v chorvátskom Dubrovniku, jeden štáb má pevne miesto v írskom Belfaste, kde sa priebežne nakrúca v Titanic Studios. Hviezdy sa už ocitli opäť na Islande a zavítajú aj do Španielska. K záveru sa chýli aj veľkolepé nakrúcanie v Moneyglasse, ktorý sa premenil na Zimohrad a v poslednej sérii sa tu bude odohrávať veľká bitva.

Ani po mesiacoch neutíchli prípravné práce na budovaní megarepliky Dubrovnika v Írsku, obrovská maketa neustále rastie. Tvorcovia potvrdili, že príprava poslednej série má svoju prvú polovicu za sebou. Ešte pred časom herec Kit Harrington, po troch mesiacoch, potvrdil, že nakrúcanie je doslova vyčerpávajúce a robí sa veľa obrazov, no aj napriek tomu by sa nedalo zostrihať tento materiál, aby vznikla jedna epizóda.

Fanúšikovia sú filmárom stále v pätách a prinášajú zábery, ktoré iste nepotešia HBO, no pre zvedavých divákov sú vykúpením. Tí sa vracajú aj na miesta, kde sa seriál už pred rokmi nakrúcal, rovnaké lokácie však by mali slúžiť na vyobrazenie úplne zápletiek a hlavne stretov medzi armádou mŕtvych a armádou Západozeme. Záver seriálu čaká premiéra až v roku 2019.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #HBO #Game of Thrones #oseriáloch