Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bleskové vyhadzovy z Kliniky Grace. Stojí za nimi hlavná predstaviteľka?

Len pred pár dňami preletela svetom seriálom šokujúca informácia o bleskovom vyhadzove dvoch hlavných postáv. Tento scenár nikto nečakal. Po konci aktuálnej 14. série lekársku drámu nečakane opustí Jessica Capshaw (Arizona) a Sarah Drew (April). Postavy, ktoré boli súčasťou seriálu posledných deväť, respektíve desať rokov.

12.03.2018 07:00
klinika grace, greys anatomy, arizona, april,... Foto:
Stálice Kliniky Grace dostali šokujúcu stopku. Herečky Jessica Capshaw (Arizona - vľavo) a Sarah Drew (April - vpravo) sa rozlúčia s divákmi na konci aktuálnej 14. série.
debata (2)

Okamžite sa začala špekulovať, čo je za tým. Obe herečky majú totiž podpísané a platné kontrakty, ktoré im zaručovali účasť na ďalších potenciálnych sériách. Napríklad Jessica Capshaw (Arizona) má podpísanú niekoľkoročnú zmluvu s televíziou ABC, ktorá je výsledkom veľkého úsilia oboch strán. Pri Drew (April) sa vždy uzatvárala dvojročná dohoda, ako pri väčšina ostatných hercov, s výnimkou pôvodných hercov, ktorí po dlhých rokoch ešte zostali v seriáli.

Mlčanie veľmi rýchlo prelomili samotní tvorcovia, ktorí „venovali“ fanúšikom studenú sprchu. Oficiálnym dôvodom odchodu dua herečiek sú kreatívne dôvody. Každý rok totiž producenti sa rozhodujú, akým smerom sa budú veľké množstvo postáv uberať, respektíve, ktorí z hercov požiadali o ukončenie účinkovania. Štrnásty rok vysielania bude posledný pre Arizonu a April, pričom tento scenár nikto nečakal. Ich príbehy sú dlhodobé rozohraté a sú úplne prirodzenou súčasťou seriálu a ich dejové linky nenaznačujú odchod. Potvrdenie prichádza v čase, keď samotné nakrúcanie smeruje k svojmu záveru, kamery sa zastavia v polovici apríla.

Oficiálne televízia ABC ešte nepotvrdila nakrúcanie ďalšej série, avšak opak sa nečaká. Klinika Grace (Grey's Anatomy) je absolútnym a neopakovateľným fenoménom v USA. Sledovanosť je neotrasiteľne stabilná a patrí medzi najsledovanejšie seriály v zámorí. Nehovoriac o celosvetovom úspechu.

Navyše, len pred niekoľkými mesiacmi televízia uzavrela s hlavnou predstaviteľkou Ellen Pompeo (Meredith) multimiliónovú dvojročnú dohodu, ktorá nepriamo potvrdila nakrúcanie seriálu až po 16 sériu. Z herečky sa vďaka tejto zmluvy stane najlepšie platená seriálová herečka. Na účet by jej mali pribudnúť 20 miliónov dolárov. ABC si je vedomá ceny tejto hviezdy, za jej ochotu dlhodobo byť tvárou lekárskej drámy sa jej „odvďačí“ aj postom producentky Kliniky Grace, ale vytvorí priestor na jej účasť na produkcii iných seriálov z dielne televízie. Pompeo má v preklade o kariéru postarané, aj keď jedného dňa Klinika Grace skončí. Ten deň je však v nedohľadne.

Práve s týmto multimiliónovým kontraktom sa okamžite začali spájať špekulácie, že televízia teraz „nenápadne“ začne škrtiť rozpočet seriálu, čo bude znamenať koniec menej žiarivých hviezd. Tento scenár vyvrátila samotná Pompeo a varovala fanúšikov pred nenávisťou a pádom do pasce nepodloženého ohovárania. Odchod jej hereckých kolegýň nemá nič spoločné s jej zmluvou s televíziou.

Každopádne ich bleskový odchod je viac ako podozrivý. Samotné herečky sa správu o ich konci dozvedeli len niekoľko hodín predtým, ako sa informácia dostala do médií a neskrývali svoje rozčarovanie. Zachovali sa však ako profesionálky a namiesto negatívnych pocitov svoju pozornosť pretavili do poďakovania fanúšikom, ktorí ich roky podporovali.

Z ich vyjadrení je cítiť rozčarovanie a nepripravenosť dať zbohom svojim postavám. S ich odchodom sa nechcú zmieriť fanúšikovia, ktorí to považujú za veľmi neuvážený krok, keďže posledných niekoľko sérií je charakteristických skôr odchodmi hlavných postáv, ako príchodmi.

❤️❤️❤️

A post shared by Sarah Drew (@thesarahdrew) on

Sériu odchodov veľkých postáv odštartovala na konci desiatej série herečka Sandra Oh (Cristina), jedenásta séria bola poznamenaná odchodom Patricka Dempseyho (Derek), následne dráme dala zbohom Sara Ramirez (Callie) alebo Martin Henderson (Nathan). Problémom však je, že do seriálu už niekoľko sezón neprišla žiadna silná, charizmatická postava, ktorá by vedela na seba upútať väčšiu pozornosť. Niekoľko rokov to už „ťahajú“ dlhoročné postavy a teraz z toho vypadnú dve. Seriál tak môže mať v najbližších mesiacov celkom problém s tým, čo dlho nezažil. Odliv divákov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Klinika Grace #Ellen Pompeo #Sarah Drew #Jessica Capshaw #oseriáloch