Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Reštart nezabral. Rozprávkovému Kde bolo, tam bolo zvoní umieračik

Mnohí to čakali, mnohí nie. Televízia ABC v utorok rozhodla o ďalšom osude svojho niekdajšieho hitu Kde bolo, tam bolo (Once Upon a Time). A verdikt znie - koniec po 7. sérii.

07.02.2018 09:20
once upon a time, kde bolo tam bolo, adelaide... Foto:
Hlavnú záporačku v novom príbehu stvárňuje herečka Adelaide Kane alias nevlastná Popoluškina sestra Drizella.
debata

Dôvod je klasický, nízka sledovanosť. Tá začala nebezpečne klesať už počas šiestej série, ktorá zožala skôr negatívnu kritiku zo strany divákov. Námet už bol natoľko vyčerpaný, že diváci radšej seriál po rokoch prestali sledovať.

Televízia ABC sa nechcela svojho rozprávkového seriálu vzdať a s tvorcami vymysleli šalamúnske riešenie – reštart. Na konci šiestej série dali bodku za celým pôvodným príbehom a od siedmej série odštartovali úplne nový, len so štyrmi postavami z pôvodného seriálu. Všetko ostatné malo voňať novotou. Vo výsledku sa im to aj podarilo. Viac vecí fungovalo, ako nefungovalo. Lenže nová séria sa musela presťahovať na piatok, keď sa najmenej sledujú programy a sledovanosť sa nezvýšila. Práve naopak.

Vedenie televízie bolo spokojné, ohlasy na reštart boli pozitívne a začalo sa hovoriť o možnej 8. sérii. Predsalen, ABC patrí do portfólia Disney a tento koncern mal enormný záujem, aby seriál pokračoval a propagoval jeho postavy. Ešte v decembri riaditeľka televízie sa rozhovorila o tom, že by Kde bolo, tam bolo mohlo pokračovať, keďže má veľký potenciál s novým príbehom. Zaskočila dodatkom, že tvorcovia nepredložili svoje plány na ďalšie pokračovanie.

Dohadom je koniec. Nakoniec sa žiadneho pokračovania diváci nedočkajú a v máji tohto roka sa kniha rozprávok definitívne zavrie. Rozhodnutie o ukončení prichádza v poslednej chvíli, keď ešte tvorcovia majú možnosť pripraviť scenár, ktorý by mohol zabezpečiť dostatočný koniec tejto rozprávkovej ságy, ktorá kedysi lámala rekordy sledovanosti. V súčasnosti sa krivka sledovanosti, nelichotivo – pohybuje na úrovni len 2.5 milióna divákov a ratingom 0.5.

Rozhodnutie o konci seriálu je preto správne. Pre porovnanie, prvú sériu sledovalo 12 miliónov divákov s ratingom 4.5. Seriál bude pokračovať od 2. marca druhou polovicou záverečnej série.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Once Upon a Time #oseriáloch