Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Klesajúca sledovanosť, čudné zvraty, odchod hercov. Aj to je The Walking Dead

Už koncom februára sa diváci dočkajú pokračovania The Walking Dead. Televízia AMC odpremiéruje druhú polovicu 8. série. Tá deviata je oficiálne potvrdená.

07.02.2018 07:00
the walking dead, lauren cohan, Foto:
Seriál môže opustiť ďalšia hviezda. Herečka Lauren Cohan, ktorá je súčasťou zombie drámy od 2. série by sa v deviatej už nemusela objaviť.
debata

Opotrebovanie materiálu v prípade tejto zombie drámy je čoraz vypuklejšie. Už siedma séria sa stretla s nebývalým odlivom divákov a tvorcovia sa museli zmieriť s faktom, že najlepšie časy má seriál za sebou. Hoci sa stále krivka driape do vysoko nadpriemerných výšok, medziročná strata je rádovo v miliónoch divákov. Pád a vytriezvenie bolo poriadne kruté. Premiérové epizódy v rámci 8.série si pozrelo už len 7.5 milióna divákov. Nebolo to tak dávno, keď nové časti prilákali – bez problémov – 12 či 13 miliónov divákov.

AMC potvrdila aj vznik deviatej série. Aj napriek tomu, že stále deklaruje spokojnosť so sledovanosťou, realita je iná. Nová séria dostane nových tvorcov, ktorí by mali priniesť svieži vietor do deja. To býva v prípadoch, keď televízia rozhodne nie je spokojná s aktuálnym smerovaním seriálu. The Walking Dead je silná značka a pre televíziu je kľúčové, aby sa udržala pri živote ešte niekoľko sezón.

Seriálu podkopli samotní scenáristi, keď rapídne zmenili smerovanie v 7. sérii. Akcia išla bokom a do popredia sa dostalo skôr psychické rozpoloženie postáv. Diváci to odmietli. Pred štartom 8. série sľubovali návrat akcie, to sa úplne nestalo. Výsledok zostal niekde na pol ceste. Najnovšou sériou v jej zimnom finále otriasol zvrat, ktorý nikto nečakal. Tvorcovia nechali zabiť postavu, ktorá v pôvodnom komiksovej predlohe je kľúčovou. Odklon seriálu a predlohy nikdy neveští nič dobré. Seriál opúšťa Carl. To rozhodne sledovanosti nepomôže.

Radosť z potvrdenia deviatej série zatienila správa, ktorá hovorí o možnom odchode ďalšej hviezdy Lauren Cohan, ktorej končí zmluva a doteraz nepodpísala novú. Dokonca má na stole niekoľko ponúk do iných seriálov, ktoré reálne zvažuje. Jej postava Maggie taktiež patrí medzi postavy, ktoré tvoria základné piliere. Všetko nasvedčuje tomu, že Cohan potvrdí svoj odchod a vznikne z toho ďalšia veľká odchýlka od pôvodnej línie.

Otázkou je, či The Walking Dead je ešte stále hit, ktorý si môže dovoliť také riskovanie s diváckou priazňou. V konečnom dôsledku sa to nemusí vyplatiť a klesajúca sledovanosť môže zhatiť plány veľkolepé plány televízie pokračovať vo vysielaní počas nasledujúcich ro­kov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lauren Cohan #THE WALKING DEAD #oseriáloch