Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najtuhšia zima príde na jar. Tú budúcu, tvrdí hviezda Hry o tróny

Zdá sa, že hviezdy seriálu Hra o tróny - aj napriek prísnemu zákazu - si často neustrážia svoje vyhlásenia a povedia viac akoby možno chceli. Ukážkovým príkladom je tentokrát Maisie Williams (Arya Stark), ktorá "omylom" prezradila mesiac, v ktorom záverečná séria ságy odštartuje.

28.01.2018 07:00
maisie williams, arya stark, hra o tróny, game... Foto:
Herečka Maisie Williams (Arya Stark) zrejme prezradila, čo nemala.
debata (1)

Televízia HBO v posledných rokoch robila z oficiálneho oznámenia štartu najnovšej série veľkú udalosť, ktorá strhla na seba pozornosť na všetkých sociálnych sieťach. So záverečnou 6-dielnou sériou má čoraz viac práce a to „vďaka“ ľuďom, ktorí nemali robiť problémy. Herecké obsadenie sa totiž zaviazalo plniť prísne bezpečnostné pokyny, ktorých pointou je absolútna cenzúra toho, čo povedia do médií. Zákaz pridávať fotky z pľacu a fotiť sa s fanúšikmi pri mieste nakrúcania je samozrejmosť.

Zdá sa, že si z toho nakoniec ťažkú hlavu nikto nerobí. Fanatickí fanúšikovia obliehajú v severoírskkom Belfaste Titanic Studios, kde sa nakrúca drvivá väčšina 8. série a pravidelne prinášajú šťavnaté zábery z miesta činu. A tak zvedaví fanúšikovia po celom svete dostávajú aspoň malé omrvinky a čoraz viac špekulujú o osude, tej ktorej postavy.

Dlho sa polemizovalo, kedy HBO nasadí do vysielania záver ságy. Náročné nakrúcanie a následne postprodukcia negovalo možnosť, že sa objaví ešte v tomto roku. Bolo niekoľko neoficiálnych vyhlásení, že naozaj v roku 2018 nemá nikto čakať nové epizódy. Televízia dlho mlčala a perfektný moment prekvapenia jej nakoniec pretiekol pomedzi prsty.

Najviac uveriteľné vyhlásenie, ktoré vzalo fanúšikom aj tú poslednú nádej, urobila herečka Sophie Turner (Sansa Stark), ktorá si nedala pozor a počas jedného rozhovoru viac menej s istotou potvrdila, že Hra sa objaví až v roku 2019. O niekoľko dní nato, HBO zrejme nemalo inú možnosť a vydalo strohé vyhlásenie, že je to pravda.

Pred pár dňami ešte ďalej zašla Turnerovej herecká kolegyňa a najlepšia priateľka zároveň – Maisie Williams (Arya Stark). Tá sa rozhovorila o tom, že veľká vojna v Západozemi sa rozpúta v apríli 2019.

„Natáčanie ukončíme v decembri a naša prvá epizóda bude odvysielaná v apríli. Rozdiel tam je teda bude štvormesačný. Je tam veľa vecí, ktoré sa musia dorobiť, táto séria sa totiž nesmie uponáhľať. Dlhujeme to našim divákom a fanúšikom, chceme túto sériu urobiť čo možno najlepšie,“ uzavrela herečka.

Každá séria mala premiéru v apríli s výnimkou tej siedmej, ktorá sa vysielala počas leta 2017. Dôvodom bolo neskorší štart nakrúcania, pretože filmári na potrebných lokáciách museli počkať na chladnejšie počasie. Predsa len nie všetko sa dá urobiť špeciálnymi efektami, aby to vyzeralo realisticky. Všetko nasvedčuje tomu, že HBO sa vráti k tradícii aprílového štartu.

Najtuhšia zima sa teda rozpúta na jar budúceho roka, keď celá Západozem bude musieť zabojovať o svoje prežitie proti obrovskej armáde mŕtvych, ktorú vedie Nočný kráľ.

Otázkou zostáva, či tieto vyhlásenia možno brať ako pravdivé alebo sú to cielene vypustené kačice, aby si diváci zostali celý rok v strehu a nepoľavili vo svojej netrpezlivosti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Maisie Williams #Game of Thrones #oseriáloch