Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Legendárne Čarodejnice hlásia návrat. Objaví sa pôvodné trio sestier?

Kto by si nepamätal dnes už kultový seriál Čarodejnice (Charmed) a slávne sestry Halliwellové, ktoré osem sérii bojovali s temnotou? Keď v roku 1998 mali premiéru, bol to priekopnícky seriál. Narovinu sa hovorilo o okultizme v hlavnom vysielacom čase a netradične celý seriál ťahalo čisto ženské osadenstvo.

29.01.2018 07:00
charmed, čarodejnice. Foto:
Čarodejnice by konečne mohli dostať novú verziu, ktorú si zaslúžia.
debata (1)

Sestry si získali srdcia miliónov divákov po celom svete a dodnes sa na nich nezabudlo. Keď v roku 2006 nastal ich koniec, o ktorom sa dopredu vedelo a tvorcovia pripravili uzavretý koniec, aj tak neutíchli hlasy divákov volajúcich po pokračovaní.

Spočiatku to herečky (Shannen Doherty, Alyssa Milano, Holly Marie Combs a Rose McGowan) odmietali. Stačilo, aby ubehlo niekoľko rokov, oddýchli si od nezabudnuteľných úloh a zmenili názor. Dokonca úlohu Prue bola ochotná si zopakovať aj Shannen Doherty, ktorú tvorcovia museli zo seriálu vyhodiť na konci tretej série pre nevhodné správanie a podľa všetkého nielen slovné konflitky s kolegyňou Alyssou Milano (Phoebe). Z toho vznikla zápletka s krutou smrťou najstaršej sestry a otvorila sa cesta pre príchod tej najmladšej – Paige (Rose McGowan).

Čarodejnice prežili aj smrť Prue a mnohí dodnes tvrdia, že vďaka odchodu Doherty získal ešte lepší „šmrnc“. Problémy prišli až počas finálovej ôsmej série, keď už televízia pre klesajúcu sledovanosť začala škrtať rozpočet a padlo rozhodnutie celý seriál ukončiť.

Za tie roky všetky herečky nezapadli prachom, práve naopak. Ich kariéry úspešne pokračovali, no na sestry Halliwellové nikdy nezabudli. Už viackrát to vyzeralo tak, že konečne nastane ten správny čas, aby sa mohli vrátiť. Ochota pôvodných postáv tu bola, nápad na pokračovanie tiež. Problém bolo, že televízie – prekvapujúco – neprejavovali záujem. Pôvodne sa hovorilo, že by Čarodejnice mohli dostať film. Z tohto nápadu zišlo, nažive sa udržala myšlienka o reboote seriálu.

Nakoniec televízia The CW – predchodkyňou televízie, ktorá pôvodne seriál vysielala, prejavila záujem priviesť silu troch späť. Približne pred dvoma rokmi sa objavili prvé reálne plány návratu, ktoré úplne zaskočili fanúšikov po celom svete. S pôvodnými Čarodejnicami to nemalo nič spoločné. Malo ísť o príbeh z roku 1970, kde postavy so žiadnym prepojením na pôvodnú mytológiu budú objavovať základy okultizmu. Televízia, po vlne protestov, od tohto nápadu dala rýchlo ruky preč. Našťastie. Prípravy návratu však neutíchli.

The CW si išla tvrdohlavo za svojím. Čarodejnice sa jednoducho musia vrátiť a v podobe, ktorá sa bude najviac pripomínať seriál, ktorý bude pozitívne prijatý od divákov a bude odsúdený na úspech. A možno už túto jeseň sa po 12 rokoch prianie fanúšikov splní.

Najnovší pokus vyzerá skutočne sľubne. Mal by odohrávať v súčasnosti a zameria sa na trio mladých sestier počas ich štúdií na vysokej škole, keď objavia svoje schopnosti. Roztočí sa znova kolotoč boja s démonmi všetkých druhov a podsvetím. Na svoj boj nebudú samé. Strana dobra má veľa spojencov, ktorí ich naučia ovládať schopnosti a rozvíjať ich. Otvára sa tak cesta pre využitie pôvodnej mytológie seriálu, ale aj vybudovanie novej a priniesť zaujímavý mix.

Prípravy seriálu sú v počiatočnej fáze. Televízia si objednala nakrútenie pilotnej epizódy, v prípade pozitívneho ohlasu bude nasledovať objednávka celého seriálu. Vzhľadom nato, že stále je dopyt po návrate aj pôvodných herečiek, je takmer isté, že by sa nejakým spôsobom mohli objaviť aj pripravovanej novinke. The CW uvalila na ďalšie informácie, pre veľký záujem, embargo. To len naznačuje, že tentokrát návrat Čarodejníc bude veľkolepý a mohli by sa fanúšikom splniť ich sny.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rose McGowan #Alyssa Milano #Shannen Doherty #Holly Marie Combs #oseriáloch #Charmed #Čarodejnice