Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hviezda Kliniky Grace podpísala kráľovskú dohodu. Milióny sa posypú

Herečka Ellen Pompeo v stredu podpísala s televíziou ABC novú dvojročnú dohodu, ktorá otvára možnosť pre nakrútenie 15. a 16. série Kliniky Grace. Výmenou zato sa z nej stane jedna z najlepšie platených seriálových herečiek.

18.01.2018 07:00
Klinika Grace, Grey´s Anatomy, Meredith Grey, Foto:
Herečka Ellen Pompeo už štrnásty rok, bez prestávky, stvárňuje Meredith Grey. Neplánuje v seriáli skončiť.
debata

Ďalší dvojročný konktrakt zaručuje pre herečku príjem vo výške 550-tisíc dolárov za každú epizódu a svojou povahou patrí medzi najväčšie svojho druhu. Celkovo by si mala na konto pripísať až 20 miliónov dolárov. ABC si nemôže dovoliť stratiť aj Pompeo a ukončiť vysielanie najsledovanejšej lekárskej drámy v USA.

Televízii sa nečakane otočila chrbtom hlavná autorka seriálu Shonda Rhimes, ktorá prešla do Netflixu, ten ju vyvážil zlatom. Tento šikovný ťah zaručil Rhimes kráľovský príjem aj z ABC. Ak chce televízia pokračovať v nakrúcaní, bude musieť poriadne zaplatiť. ABC neváha pustiť žilou.

Aktuálne sa v USA vysiela 14. séria Kliniky Grace, pričom na jej konci by hlavnej predstaviteľke vypršala platnosť zmluvy. Keďže počas posledných rokov sa nové kontrakty uzavierali čoraz komplikovanejšie, tentokrát sa nové rokovanie uskutočnili v tichosti a s veľkým predstihom. Kto by však odolal takej ponuke?

Okrem kráľovského platu sa Ellen Pompeo s okamžitou platnosťou stáva jednou z producentiek Kliniky Grace, z čoho plynú ďalšie privilégiá a doláre. Navyše dostane novú pozíciu koproducentky pripravovaného hasičského spin-off seriálu Kliniky Grace, v ktorého prvej epizóde aj sama účinkuje. Ďalej môže produkovať vlastné seriály pod hlavičkou ABC či režírovať novovznikajúce epizódy, čo si už aj vyskúšala, keď režírovala jednu epizódy Kliniky.

Pompeo sa túto štedrú dohodu musí zostať verná televízii ABC a aj Klinike Grace, ktorého je tvárou a dušou. Seriál je naďalej nadpriemerne sledovaný a podpisom novej dohody sa nepriamo potvrdilo, že vznikne ešte minimálne 15. aj 16. séria, v ktorej bude účinkovať hlavná predstaviteľka. Počas rokov vysielania sa ukázalo, že ani odchod zdanlivo kľúčových postáv seriál neohrozil. Všetko evidentne stojí a padá práve na Ellen Pompeo a jej účasť je podchytená.

Herečka už pred rokmi vyhlásila, že bude súčasťou seriálu, kým bude vidieť, že oňho majú diváci záujem. Ten stále pretrváva a ona teda nemá dôvod svoj sľub porušiť. Keby sa aj Klinika Grace nečakane skončila, vďaka dlhoročnému účinkovanie a neotrasiteľnej pozícii v ABC bude Pompeo zabezpečná na roky dopredu.

Štrnásta séria sa vracia vo štvrtok do vysielania po vianočnej prestávke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Klinika Grace #Ellen Pompeo #oseriáloch