Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

To by bol návrat! Ian McKellen si v novom Pánovi prsteňov možno zahrá Gandalfa

Seriálová adaptácia Pána Prsteňov môže získať slávne meno. Do notoricky známej postavy Gandalfa sa možno vráti herec sir Ian McKellen, ktorý vdýchol postave čarodejníka neopakovateľného ducha v oboch filmových trilógiách.

19.12.2017 07:00
Ian McKellen Foto: ,
Herec Ian McKellen ako Gandalf na snímke z filmu Hobit: Smaugova pustatina.
debata

So svojím úmyslom sa podelil v rozhovore pre BBC Radio 2. McKellen by si rád zopakoval úlohu Gandalfa v pripravovanom seriáli z dielne Amazonu, ten by sa mohol dostať do vysielania v roku 2019.

Na otázku moderátora, či by ho nahnevalo, keby videl iného herca v úlohe Gandalfa, herec zareagoval protiotázkou „Myslíte iného Gandalfa?“.

„Nikto ma ešte neoslovil, ale myslíte si, že by ho mohol hrať niekto iný?“ pýta sa McKellen. „Gandalf je 7-tisíc rokov starý, takže nie som ešte taký starý,“ dodal s úsmevom.

Zatiaľ, čo McKellen je teoreticky pripravený „naskočiť“ do nového Pána prsteňov, jeho filmový kolega Andy Serkins nezdieľa jeho nadšenie. Herec, ktorý vdýchol život Glochovi, nemá záujem pokračovať. „Bol som súčasťou Stredozeme veľmi dlho a bol to veľký zážitok, ale nerád by som predbiehal.“

Prípravy seriálového Pána prsteňov sú odpoveďou na končiace sa Hry o tróny. Warner Bros. má ambíciu vytvoriť kultový seriál, ktorý priklincuje milióny divákov k sledovaniu príbehu o jednom Prsteni, ktorý všetkých do temnoty zviaže.

Štúdio taktiež oznámilo, že nový seriál nebude recyklovať príbehy, ktoré sa v priebehu rokov objavili v dvoch trilógiách. Ukončilo tak polemiky o tom, či Pán prsteňov môže zopakovať úspech s príbehom, ktorý diváci už videli a pomerne dôverne ho poznajú. Dej novinky bude vsadený medzi filmy, čím sa zaručí dostatočný priestor pre objavovanie úplne nových postáv a príbehov, ktoré dosiaľ neboli spracované.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pán prsteňov #Ian McKellen #oseriáloch