Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hviezda Hry o tróny omylom prezradila, kedy bude koniec seriálu

Polemiky o dátume vysielania záverečnej série Hry o tróny lomcujú fanúšikmi od momentu, keď videli vyvrcholenie siedmej série. Šíriace sa zvesti o dlhom čakaní sa postupne stávajú realitou. Televízia HBO oficiálne stále mlčí, čoraz viac presakujú informácie, že koniec naozaj sa dostane do vysielania až v roku 2019. Teda dva roky po siedmej sérii.

07.12.2017 10:30
sansa, hra o tróny, game of thrones, Foto:
Herečka Sophie Turner ako Sansa Stark.
debata

Nakrúcanie 6-dielneho záveru ságy prebieha od októbra a bude trvať až do augusta budúceho roka. Tvorcovia potvrdili, že produkcia bude mimoriadne náročná pre veľkolepé scény, ktoré budú súčasťou konca.

Najdiskutovanejšou témou, po šokujúcom finále siedmej série, sa stal termín vysielania. Vzhľadom na ambíciu tvorcov priniesť pompéznu bodku, čo si vyžaduje istý čas, objavili sa indície, že ôsma séria dostane priestor až v roku 2019. Táto informácia v nedočkavých divákoch vyvolala značnú dávku zúfalstva.

Nepriamo túto informáciu – neoficiálne – potvrdil aj programový riaditeľ HBO, ktorý vysvetlil, že vzhľadom na niekoľkomesačné nakrúcanie a následnú náročnú postprodukciu sa jednoducho nestihne zaradiť nové epizódy ešte v roku 2018.

Televízia HBO je na slovo skúpa a uvalila na Hru o tróny informačné embargo a oficiálne nevydala žiadne stanovisko o vysielacom pláne. S pribúdajúcimi mesiacmi sa diváci čoraz viac zmierujú s dátumom 2019.

Olej do ohňa priliala aj herečka Sophie Turner (Sansa Stark), ktorá v rozhovore pre magazín Variety, zrejme omylom prezradila, že koniec Hry o tróny sa objaví v roku 2019. Nádeje sa skoršie vysielanie zhasli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Sophie Turner #Game of Thrones #oseriáloch