Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hviezdy filmov a seriálov pokope s dabingom, ktorý na Slovensku nemá obdobu

Televízia JOJ v pondelok večer dá divákom dodatočný darček. Odvysiela muzikálový film Into the Woods (Príbehy z lesov), v ktorom účinkujú filmové aj seriálové hviezdy pokope. Čerešničkou na torte je unikátny dabing, ktorý sa na Slovensku ešte nerealizoval. Výsledok si diváci môžu pozrieť o 20:35.

25.12.2017 07:00
príbehy z lesov, into the woods, Foto:
Muzikálový film s hviezdne nabitým obsadením dostal unikátny slovenský dabing.
debata (1)

V kinách bol totiž príbeh uvádzaný len s titulkami. Keďže televízia nechcela tento unikát na menšej stanici, vyžadovali si Príbehy z lesov kompletné predabovanie vrátane prespievania sedemnástich piesní. O takýto veľkolepý a ťažký dabingový projekt sa nepokúšala vo vlastnej réžii ešte žiadna slovenská televízia.

Celá slovenská verzia Príbehov z lesov vznikala priebežne až dva a pol mesiaca. Iba príprava textov piesní zabrala 220 hodín, nahrávka skladieb trvala okolo 76 hodín. Pre porovnanie, dialógy boli nahrané za vyše 17 hodín.

„Som rád, že sa TV JOJ aj napriek markantným nákladom a potrebnému úsiliu podujala na projekt takéhoto formátu. Nebojíme sa výziev a výsledok len dokazuje správnosť nášho rozhodnutia. Pod vedením hudobného režiséra pána Rastislava Dubovského sme dokázali vytvoriť niečo, čo je možné na našom trhu považovať za unikát,“ povedal Branislav Mitka, vedúci oddelenia dabingu a shippingu. „Veľmi oceňujem výkony a trpezlivosť všetkých zúčastnených hercov a štábu,“ dodáva.

V slovenskom znení v tomto modernom, vtipnom, ale aj dojímavom muzikálovom spracovaní obľúbených rozprávok bratov Grimmovcov účinkujú a zároveň spievajú umelci ako Martin Kaprálik, Andrea Somorovská, Zuzana Mauréry, Lenka Debnárová, Stano Král, Jana Lieskovská, Kristína Turjanová, Patrik Vyskočil, Dárius Koči, Renáta Rundová, Lucia Vráblicová a Helena Krajčiová, ale aj detské spevácke talenty ako Martinka Kapráliková a Dávid Šmilňák.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #dabing #Into the woods #oseriáloch