Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Spravodlivosť nespí, za krádež Hry o tróny sa platí. Hackerovi hrozí niekoľkoročná basa

Seriál Hry o tróny (Game of Thrones) sa posledné roky teší nielen diváckemu úspechu, ale aj enormnému hackerskému záujmu.

26.11.2017 07:00
hra o tróny, game of thrones, littlefinger,... Foto:
Nielen v seriáli dobieha spravodlivosť previnilé postavy. Vo finále 7. série neblaho skončil lord Baeliš. V reálnom svete, za hackerský útok, hrozí útočníkoví niekoľkoročný trest.
debata (1)

Najmä nedávno odvysielaná 7-dielna siedma séria čelila útokom týždeň, čo týždeň. Podarilo sa im ukoristiť dve epizódy, ktoré zverejnili predčasne alebo veľké množstvo interných dokumentov HBO. „Von“ sa skôr dostala štvrtá epizóda, ale aj šiesta. V Indii pre únik zatkli, dokonca, štyroch ľudí. Paradoxne úniky neublížili sledovanosti a obe epizódy dosiahli rekordný divácky ohlas.

Pred niekoľkými dňami sa americkej polícii podarilo jedného z páchateľov zatknúť a už aj čelí obvineniu z krádeže 1.5 terrabytov materiálov z televízie. Hrozí mu niekoľkoročné väzenie.

Behzad Mesri je obvinený z počítačových podvodov, krádeže identity, ktorá viedla k medzištátnemu prenosu dát, vydierania televízie HBO, od ktorej požadoval 6 miliónov v bitcoinoch za výmenu ukradnutého citlivého obsahu.

Počas tlačovej konferencie vystúpil americký právny zástupca Joon H. Kim a podrobne informoval o časovej osi údajných zločinov Mesriho. Hacker, ktorý používal internetový názov Skote Vahshat, „metodicky uskutočnil útok na HBO,“ povedal Kim a dodal, že Mesri údajne ohrozil viacero účtov zamestnancov HBO a použil ich na uľahčenie prenosu citlivých dát.

Okrem nových epizód trónov, ukradol niekoľko epizód z iných seriálov, scenáre, e-maily, finančné výkazy. Mesri v súčasnosti je vyšetrovaný na slobode. Po vypočutí ho prepustili na slobodu. Trestu sa nevyhne.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch