Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dobehne The Walking Dead zubatá? Sledovanosť narazila na dno

Seriál The Walking Dead, ktorý dobre poznajú aj slovenskí diváci, bol vždy synonymom rekordnej sledovanosti. Niekoľko rokov bol dokonca najsledovanejším seriálom na svete. Toto všetko je už minulosťou.

23.11.2017 07:00
zombie, the walking dead, fear the walking... Foto:
Sledovanosť The Walking Dead je najhoršia za posledných šesť rokov.
debata

Krivka sledovanosti nabrala klesajúci smer už počas zbabranej siedmej série a odvtedy sa nespamätala. Niet divu. Seriál stráca okrem divákov, aj potrebný šmrnc a aj najnovšia ôsma séria má deficit. Chýba jej to povestné čaro, ktoré mali prvé série a fanúšikovia márne hľadajú esprit zombie seriálu.

Nová séria je síce už plná akcie a súbojov – najmä – medzi ľuďmi a zombie sú čím ďalej, tým viac len akousi kulisou, ktorá je pripomienkou toho, že ide o živých mŕtvych. Dej plynie príliš mechanicky, podľa šablóny a aj „nečakané“ úmrtia už nevzbudzujú také vášne, ako kedysi.

Prvých šesť rokov sledovanosť z roka na rok rástla a neraz rekordným tempom. Od siedmej série sa deje presný opak a aktuálna séria „dosahuje“ najhoršie výsledky od roku 2011.

Premiéru ôsmej série si pozrelo ešte 11.4 milióna divákov s ratingom 5.0, je to medziročný prepad o 40 % oproti premiére 7. série, ktorú si pozrelo viac ako 17 miliónov divákov. Už to bol najhorší výsledok od premiéry tretej série, ktorú si pred piatimi rokmi pozrelo 10.9 milióna divákov.

Po mesiaci vysielania seriál objavil nové dno, na ktoré nenarazil od roku 2011. Nedeľnú epizódu si pozrelo už len 7.9 milióna divákov s ratingom 3.4. Nelichotivý pád niekdajšieho rekordmana v sledovanosti. Pre televíziu AMC sú to však stále rekordné hodnoty a seriál má garantovanú budúcnosť, aspoň na najbližšie roky. Ak to však takto pôjde ďalej, tak sebavedomé reči tvorcov o nakrútení dvanástich sérií sa zrejme nestanú realitou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #THE WALKING DEAD #oseriáloch