Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Blíži sa koniec nelegálneho sťahovania? Netflix a HBO si pripisujú malé víťazstvo

Šíritelia nelegálneho obsahu na internete dostali ďalšiu ranu. Platforma Kodi sa rúti do záhuby. Nekonečný boj medzi pirátmi a producentmi o svoju pravdu naďalej pokračuje.

22.11.2017 07:00
debata (4)

Posledný rok bol pre pirátov veľmi ťažký. Svoju činnosť ukončilo niekoľko obľúbených serverov ako Kickass Torrents, ExtraTorrent či Torrentz.eu a miska váh sa začína nakláňať na stranu legálnych šíriteľov.

Ďalší kandidát na skorý zánik je platforma Kodi, ktorá sa tvári legálne, no sprostredkovane pomocou rôznych doplnkov ponúka nelegálny obsah. V uplynulých dňoch postupne jednotlivé doplnky začali miznúť a tým platforma začala strácať opodstatnenie.

Britský denník Express píše, že blížiaci sa zánik Kodi je výsledkom aktivity ACE (Alliance for Creativity and Entertainment) a MPA (Motion Picture Association). Tieto organizácie zastupujú Warner Bros, Disney, Netlfix, HBO či Amazon.

(Ne)zhodou okolností práve títo vysielatelia už majú alebo čoskoro budú mať svoje streamovacie služby a ponúkajú tie najkvalitenejšie seriály a filmy. A tie stoja stovky miliónov dolárov, ktoré im pretekajú pomedzi prsty „vďaka“ pirátom. Ich aktivita je preto pochopiteľná a chcú mať istotu príjmov, ktoré môžu ďalej investovať do vlastnej tvorby.

Dlho to vyzeralo, že sa nikdy nenájde východisko z tejto kontroverznej vojny. Opak bude zrejme pravdou a blíži sa ten čas, keď vysielatelia „prinútia“ divákov k poslušnosti pomocu streamovacích služieb.

Práve streamovacie služby by mohli byť liekom proti pirátom. Ambíciou je priniesť kvalitný filmový/seriálový obsah okamžite na obrazovky a za prijateľnú cenu. Mnohé tieto platformy tento cieľ už plnia a ďalšie čoskoro uzrú svetlo sveta.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #netflix #nelegálne sťahovanie #HBO #oseriáloch