Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hviezda Prison Breaku končí so seriálmi. Opäť

Herec Wentworth Miller sa najviac dostal do povedomia divákov ako potetovaný Michael Scofield v seriáli Prison Break, ktorý z neho spravil veľkú hviezdu. Pôvodný seriál sa končil po štyroch sériách pre nízku sledovanosť a neskôr sa aj ukázalo, že hlavný hrdina trpel psychickými problémami.

17.11.2017 07:00
wentworth miller, Foto:
Herec Wentworth Miller dáva zbohom superhrdinom.
debata

Odvtedy sa po hercovi zľahla zem a po raketovom vzostupe sa vzdal dobre rozbehnutej kariéry. Obrat nastal pred troma rokmi, keď sa objavil v diametrálne odlišnej polohe v superhrdinskom seriáli The Flash. Tam si zahral Leonarda Snarta alias Kapitána Colda, tak trochu vyšinutého a nepolepšiteľného zločinca, ktorý má v obľube všetko zmraziť.

Zhodou okolností počas vtedajšieho návratu do televízie mal po svojom boku opäť herca Dominica Purcela, s ktorým v Prison Breaku hrali bratov. Vo Flashovi si Purcel zahral tiež vyvrheľa, ohnivého Heatwavea Micka Roryho.

Úloha Leonarda Snarta mu sadla ako uliata a väčšinou zatienil aj svojich hereckých kolegov pri spoločných scénach. Sám priznal, že práve táto úloha mu zachránila život, keďže bojoval s depresiami a uvažoval, že skončí s herectvom. Predsalen úloha Scofielda bola silná a tvorcovia ho neobsadzovali.

Televízia The CW využila popularitu tejto hereckej dvojice a obaja z Flasha prešli do seriálu Legends of Tomorrow, kde ich charaktery dostali nový rozmer a mohli sa stať hrdinami. Miller dokonca dostal exkluzívnu zmluvu od televízie a otvorila sa mu možnosť účinkovať vo všetkých štyroch superhrdinských seriálov, ktoré má televízia v portfóliu – Arrow, The Flash, Supergirl a Legends of Tomorrow. Millerova kariéra nabrala opäť ten správny smer.

Minulý rok sa následne objavila najnovšia – návratová – séria Prison Breaku, ktorá sa však nestretla v USA s veľkým úspechom. Hoci televízia FOX zaryto tvrdí, že s výsledkami a ohlasmi bola spokojná. Druhá strana mince je tá, že Prison Break pokračovať nebude, aspoň v dohľadnej dobe. Kvôli Prison Breaku dokonca Miller obmedzil svoje účinkovanie v superhrdinských seriáloch.

Úspech sa nedostavil, pred niekoľkými dňami, zašiel ešte ďalej a vypovedal aj exkluzívnu zmluvu s The CW a čoskoro scenáristi ukončia púť jeho postavy. Miller tak opúšťa seriály. Druhýkrát. Dôvod jeho konania známy nie je. Rozhodne to nie je kvôli žiadnym iným úlohám. Žiadne nové projekty nie sú v príprave.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Wentworth Miller #Prison Break #oseriáloch