Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Putovanie vesmírom bude nekonečné. Hviezdne vojny dostanú aj seriál

Hviezdne vojny sú fenomén, ktorý sprevádza divákov už niekoľko generácií a bude aj ďalšie! Spoločnosť The Walt Disney Company má s nablýskanou značkou veľkolepé plány.

14.11.2017 07:00
debata

Už v decembri sa dostane do kín ôsma epizóda s podtitulom The Last Jedi a ďalšie budú nasledovať. A nielen to!

Hviezdne vojny začnú mútiť aj seriálové vody, ktoré boli doteraz prekvapujúco pomerne ignorované. Okrem animovaných seriálov nedostali príbehy z ďalekej galaxie žiadny priestor. Čoskoro sa to však zmení. Disney okrem pripravovanej ďalšej trilógie filmov a spin-off filmov nakrúti – konečne – aj hraný seriál a vyplní tak prázdne miesto, ktoré tu dlhodobo bolo.

Disney totiž začína brojiť aj na poli streamovacích služieb a v roku 2019 chce spustiť svoju vlastnú službu, ktorá má byť výkladnou skriňou tohto gigantu. Má pod palcom okrem rozprávkových postavičiek aj napríklad Marvel. Vyzerá to tak, že aj Marvel tituly by sa mohli presťahovať do novej služby, čo ešte môže spôsobiť obrovský poprask bez televíziami.

Počas predchádzajúcich rokov, ktoré boli v znamení veľkého boomu rôznych rozprávkových a supehrdinských žánrov, Disney predal vysielacie práva mnohým televíziám. Teraz panuje oprávnená obava, že bude čoskoro požadovať, aby sa dané tituly stiahli pod hlavičku novej streamovacej služby. Netflix sa už musí prispôsobiť novej situácii a od roku 2019 všetky Marvel seriály sa budú musieť „presťahovať“.

A nový – hraný – Star Wars seriál by mal byť vlajkovou loďou novej streamovacej služby. O novinke sa zaryto mlčí. Dá sa však očakávať, že rovnako ako nová trilógia filmov, tak aj seriál sa zameria na úplne nový kút vesmíru a úplne nové postavy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Star Wars #Hviezdna vojny #oseriáloch