Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

House of Cards končí, hviezda Kevina Spaceyho padá po sexuálnom škandále

Obľúbený seriál z politického prostredia Dom z kariet (2013-2017) sa skončí nadchádzajúcou šiestou sériou. V pondelok o tom informovala agentúra Associated Press (AP) s odvolaním sa na osoby blízke seriálu, ktoré si priali zostať v anonymite.

31.10.2017 09:20
house of cards Foto:
Hlavnou hviezdou seriálu House of Cards je Kevin Spacey.
debata (1)

Oznámenie prichádza tesne po tom, ako herec Anthony Rapp obvinil Kevina Spaceyho, predstaviteľa hlavnej úlohy v seriáli Dom z kariet, zo sexuálneho obťažovania. Podľa zdrojov, na ktoré sa odvoláva AP, však ukončenie seriálu s kauzou okolo Spaceyho vôbec nesúvisí, keďže sa o ňom rozhodlo už pred niekoľkými mesiacmi.

O konci seriálu sa však hovorilo už od leta tohto roka, keď sa začalo šuškať, že Netflix uvažuje o tom, že nadchádzajúca séria by mohla byť posledná. Oficiálne stanovisko streamovací gigant nevydal, až v pondelok. Či najnovší škandál rozhodnutie Netflixu len popohnal nie je známe.

Netflix sa témy House of Cards nechce vzdať a hoci pôvodný seriál smeruje ku koncu, vedenie pracuje s myšlienkou vytvorenia spin-off seriálu a na stole je hneď niekoľko námetov.

Spacey v pondelok vydal stanovisko, v ktorom sa Rappovi ospravedlnil, a zároveň vyhlásil, že je gej. Z prostredia LGBTI komunity sa ozvali hlasy, že Spacey si zvolil veľmi nešťastný okamih na svoj „coming out“. Na niektorých ľudí totiž môže jeho vyhlásenie pôsobiť tak, ako keby homosexualita a sexuálne obťažovanie mali nejako súvisieť.

Rapp navyše Spaceyho obvinil, že ho obťažoval, keď mal ešte len 14 rokov.

„Rešpektujem a obdivujem Anthonyho Rappa ako herca. Je hrozné počuť takýto príbeh. Môžem čestne vyhlásiť, že si na ten incident nespomínam, stalo sa to pred viac ako 30 rokmi. Ale ak som sa správal tak, ako to opísal, dlhujem mu úprimné ospravedlnenie za naozaj nevhodné správanie pod vplyvom alkoholu. Je mi tiež ľúto pocitov, ktoré musel po celé tie roky v sebe nosiť. Tento príbeh ma tiež povzbudil, aby som prehovoril o ďalších veciach týkajúcich sa môjho života. Tí, ktorí ma dôverne poznajú, vedia, že som mal vzťahy s mužmi aj so ženami. Miloval som a mal som milostné vzťahy s mužmi a teraz som si vybral, že budem žiť ako gej. Chcem sa s tým vyrovnať čestne a úprimne,“ napísal v pondelok Spacey na Twitter.

Šiestu sériu uvedie Netflix v prvej polovici budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Kevin Spacey #House of Cards