Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Walking Dead: Čo by mohlo nasledovať po vojne s Neganom?

Televízia AMC aktuálne vysiela ôsmu sériu svojho najsledovanejšieho seriálu – The Walking Dead, v nedeľu sa diváci môžu tešiť už na tretiu epizódu. Najnovšiu sériu tvorcovia „zasvätili“ veľkej vojne s najväčším nepriateľom doteraz, Neganom, ktorý má na svedomí mnoho životov a poriadny útlak Ricka a jeho skupiny.

07.11.2017 07:00
rick, the walking dead, Foto:
Rick prežije všetko, aj vojnu. To sa o jeho blízkych povedať nedá. Tak hovorí komiksová predloha. Bude sa jej doslovne držať aj seriál?
debata

Lenže Negan a jeho Spasitelia nebudú ústrednou hnacou silou seriálu ďalších x sérií, v zombie svete driemu ďalšie hrozby a Negan jedného dňa padne.

V komiksovej predlohe, z ktorej seriál vychádza sa udiali mnohé zvraty, ktoré môžu prekvapiť. Tvorcovia sa jej viac-menej držia. Čo by mohlo nasledovať po porážke vraha s „vybraným“ slovníkom? Nastane mier? Určite nie!

Negan skončí za mrežami

Veľká vojna sa v komikse skončila pascou na Negana, do ktorej padol. Nakoniec ho Rick uväznil, hoci pôvodne s ním chcel nadobro skoncovať za jeho sadistické činy.

Negan sa stane spojencom

Väznenie Negana nebude trvať večne a čoskoro nastal jeden z najväčších zvratov – Negan sa pridá na stranu Ricka, ktorý ho presvedčí o svojich dobrých úmysloch. A dokonca Negan to bude myslieť úprimne a Rickovi zachráni aj život. Tvorcovia v seriáli vehementne budujú reputáciu Negana ako sadista a psychopata, ktorý má na svedomí smrť stoviek ľudí. Bude zaujímavé sledovať, či sa komiks prenesie aj do seriálu a či tvorcovia zariskujú a ponúknu túto verziu aj divákov. Existuje riziko, že by ju nemuseli prijať.

Buduje sa nový svet

Čo to naznačili aj Rickove možné pohľady do budúcnosti v úvode ôsmej série, v ktorých očividne starší Rick žije spokojným životom v Alexandrii po boku Michonne a svojich detí. Zaistil všetkým mier a svet sa môže postaviť opäť na nohy.

Rickovo šťastie nebude trvať dlho

V komikse si srdce Ricka ukradla Andrea, ktorej púť v seriáli sa veľmi rýchlo tragicky skončila – po troch sezónach. Na jej miesto, prekvapujúco, prišla Michonne. Je možné, že bude nasledovať osud, ktorý sa v komikse skončil jednou z najtragickejších smrtí vôbec?

Maggie sa stane oficiálnou líderkou Hilltopu

Maggie je jedna z najzaujímavejších postáv v seriáli. Zažila veľké traumy, stratila takmer všetko. Zostala nádej, ktorú nosí pod srdcom. Dieťa je akýmsi svetielkom lepšej budúcnosti. Začala si budovať rešpekt obyvateľov Hilltopu a vedie obyvateľov do vojny. V ceste jej stojí zbabelý Gregory, no jeho koniec je spadnutie.

Maggie porodí syna

O tehotenstve Maggie sa v seriáli hovorí už niekoľko sérií, zatiaľ jej rastúce bruško sa nedostalo do deja. Tvorcovia zvolili stratégiu, že udalosti, ktoré sa stali v posledných 2 – 3 sériách nasledovali tesne za sebou a teda v seriáli ubehlo veľmi málo času. V komiksoch porodila nakoniec syna a pomenovala ho po zosnulom otcovi – Hershelovi. Pôrod sa odohral až v časoch mieru.

Carl nájde lásku

Aktuálne sa veľmi nahlas hovorí, že midseason finale 8. série by malo priniesť jedno z najväčších prekvapení a kľúčové vybočenie z komiksu – smrť Carla. V pôvodnej verzii sa aj on dožije mieru a dokonca nájde lásku. Mala by to byť zakázaná láska, keďže sa zamiluje do dievčaťa z tábora nových nepriateľov – The Whisperers.

Nový nepriateľ nenechá na seba dlho čakať

A práve The Whisperers by mali prebrať štafetu nových nepriateľov, ktorí predstavujú veľkú hrozbu. Našli spôsob, ako sa bezpečne pohybovať medzi zombíkmi, obliekajú sa do kože mŕtvych. Rickova konfrontácia s nimi vyvrcholila v komikse smrťou Ezekiela a Rosity.

Nepriateľ zničí Hilltop

Veľká konfrontácia vyvrcholí zničením Hilltopu a Maggie sa vráti do Alexandrie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #THE WALKING DEAD #oseriáloch