Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Diváci sa otáčajú zombíkom chrbtom. Sledovanosť The Walking Dead klesá

The Walking Dead sa malo veľkolepo vrátiť na obrazovky s premiérou ôsmej série. Hoci bol badateľný veľký posun v dynamike deja, ako tvorcovia sľubovali, diváci po zbabranej siedmej sérii dali v istej miere seriálu košom.

27.10.2017 07:00
carl, the walking dead, zombie Foto:
Diváci sú čoraz menej zvedaví na nové pokračovania The Walking Dead.
debata

Pre televíziu AMC to muselo byť nepríjemné prekvapenie po zistení, že premiérová epizóda bola najmenej sledovanou premiérou za posledných 5 rokov.

Bolo akýmsi pravidlom, že počas niekoľkých rokov úvodné epizódy, ale aj záverečné prekonávali svoje vlastné rekordy sledovanosti. Nedeľnú epizódu s názvom Mercy si totiž pozrelo 11.4 milióna divákov s ratingom 5.0, je to medziročný prepad o 40 % oproti premiére 7. série, ktorú si pozrelo viac ako 17 miliónov divákov.

Je to najhorší výsledok od premiéry tretej série, ktorú si pred piatimi rokmi pozrelo 10.9 milióna divákov s ratingom 3.8. Rozdiel je v tom, že vtedy seriál stále naberal divákov a krivka išla hore. Po rokoch sa krivky opäť pretli, lenže tentokrát ide smerom nadol.

Premiéra 8. série zaznamenala pokles v ratingu aj v porovnaní s finále predchádzajúcej série. To si v apríli tohto roka pozrelo 11.3 milióna divákov s ratingom 5.4.

Pre AMC sú dosahované hodnoty stále rekordné, drvivá väčšina seriálov tejto televízie dosahuje iba zlomok sledovanosti The Walking Dead. Postupne sa však potvrdzuje, že seriál má najlepšie časy zrejme za sebou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #THE WALKING DEAD #oseriáloch