Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflixu sa darí. Na vlastnú tvorbu minie osem miliárd dolárov

Americkej streamovacej službe Netflix pribudlo v treťom štvrťroku celosvetovo 5,3 milióna predplatiteľov, čo je viac, než sa očakávalo. Firma načrtla aj priaznivý výhľad, vďaka čomu jej akcie vystúpili na nový rekord.

17.10.2017 12:00
debata

Príjmy sa medziročne zvýšili asi o 30 percent na 2,99 miliardy dolárov, čistý zisk vzrástol z 52 miliónov na 130 miliónov dolárov.

Trh očakával, že počet predplatiteľov sa zvýši o 4,5 milióna. Spoločnosť predpokladá, že v terajšom štvrťroku sa jej podarí rozšíriť základňu predplatiteľov o ďalších 6,3 milióna. To je mierne nad odhadom trhu. Pokiaľ sa firme jej odhady splnia, mohla by mať na konci roka viac ako 115 miliónov predplatiteľov.

V liste akcionárom Netflix uviedol, že na vlastné programy plánuje v budúcom roku vynaložiť sedem až osem miliárd dolárov. Tento rok to má byť okolo šesť miliárd USD. Netflix začal činnosť v roku 2007.

Odvtedy expandoval do celého sveta, najprv do Kanady, potom aj do Latinskej Ameriky, Európy, Austrálie, na Nový Zéland a do Japonska. Služba je prístupná prakticky na akomkoľvek zariadení, ktoré má pripojenie na internet.

Firma vyrába aj vlastné relácie, napríklad House of Cards, The Crown, Stranger Things, či pokračovanie Gilmore Girls. Netflix má stále priestor na to, aby dohnal HBO, platenú televíziu, ktorá mu slúži ako model. HBO má po celom svete 134 milióna predplatiteľov, vrátane tých, ktorí nepoužívajú iba internetové služby.

Akcie Netflixu na zverejnenie výsledkov zareagovali rastom o viac ako jedno percento a dostali sa na rekordných viac ako 205 dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix