Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Akty X už nebudú ako predtým. Scullyová odchádza

Fanúšikovia Aktov X (The X-Files) sa budú musieť pripraviť na odchod, ktorý zrejme ukončí úspešný návrat seriálu. Herečka Gillian Anderson (Scullyová) oznámila, že nadchádzajúca 11. séria bude pre ňu posledná.

11.10.2017 07:00
David Duchovny ako Fox Mulder a Gillian... Foto: ,
Herecká dvojica David Duchovny ako Fox Mulder a Gillian Anderson ako Dana Scullyová..
debata

Keď sa seriál v roku 2016 s veľkým úspechom po viac ako dekáde vrátil na obrazovky, zdalo sa, že diváci sa dočkajú dlhodobejšieho návratu. Rozhodnutie Anderson teda poriadne prekvapilo, keďže tvorcovia sa hercom maximálne prispôsobili a nové epizódy nie sú každoročnou záležitosťou.

Newyorský Comic-Con priniesol pred pár dňami stretnutie štábu s nedočkavými fanúšikmi, ktorým priniesli prvý trailer a informácie o najnovšej sérii. Pri tej príležitosti herečka oznámila svoj zámer opustiť mysteriózny seriál po skončení produkcie aktuálnej série, píše server TV Guide.

„Myslím si, že toto bude pre mňa koniec“ vysvetlila herečka na margo otázky, či bude pokračovať v nakrúcaní potenciálnej 12. série a ďalších, ktoré by mohli nasledovať. Ďalej vysvetlila dôvod, prečo sa po takom dlhom čase vrátila do 10. série. „Mala som pocit, že sme fanúšikom nepovedali úplne všetko“.

Prekvapujúco priznala, že návrat do 11. série ju samu prekvapil, nezamýšľala ho. „Myslela som si, že desiatou sériou sme všetko skončili“, dodala. Sledovanosť 6-dielnej návratovej série bola rekordná, preto ju neprekvapila požiadavka televízie a tvorcov s nakrútením aj 11.série. „Prekvapila ma moja súhlasná odpoveď, že sa vrátim“ uzavrela seriálová Scullyová.

Nezodpovedanou otázkou zostáva, či bude mysteriózny seriál pokračovať aj bez Scullyovej. Pôvodný seriál ukázal, že dokáže fungovať bez hlavnej postavy. Seriál po siedmej sérii opustil David Duchovny (Mulder) a bez jeho väčšej účasti sa nakrútili ešte dve série.

Či tvorcovia zariskujú a budú pokračovať tentokrát bez Scullyovej sa nateraz nevie. Zrejme sa nedá očakávať definitívne ukončenie celej série, vzhľadom na veľké očakávanie od najnovšej série, ktorá bude mať s istotou opäť rekordnú sledovanosť a televízia FOX bude žiadať ďalšie pokračovania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Akty X #Gillian Anderson #The X-Files #THE X-FILES (Akty X) #oseriáloch