Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Amerika príde o prvú dámu. Ako sa s tým vyrovná seriálový prezident?

Už sa zdalo, že druhá séria Designated Survivor sa bude niesť v pokojnejšom tóne. Opak je pravdou. Prvá séria bola charakteristická otrasmi najmä v zákulisí, kde sa menili tvorcovia ako na bežiacom páse a je zázrak, že dej vôbec dával zmysel.

04.10.2017 07:00
designated survivor, Foto:
Herečka Natascha McElfone (v strede) opúšťa úlohu seriálovej prvej dámy, aby sa stala seriálovou astronautkou.
debata

Nadchádzajúce týždne prinesú veľký zvrat v deji, ktorý podľa hlavného predstaviteľa a producenta Kiefera Sutherlanda, vyrazí divákom dych. Bolo oznámené, že herečka Natascha McElhone, ktorá hrá jeho vernú manželku opúšťa seriál. Jej odchod by mohol byť súčasťou veľkého zimného finále naplánované na začiatok decembra.

Je pravdou, že postava prvej dámy Alex Kirkman je premárnenou šancou. Tvorcovia jej nedali veľa priestoru v prvej sérii. Vždy bola vykreslená ako verná, milá manželka, ktorá je veľkou podporou svojmu manželovi. Väčší príbeh sa jej vyhol. Žiaľ. V malých náznakoch diváci mohli zistiť, že prvá dáma je vzdelaná právnička, ktorá obhajuje ľudské práva a určite by mala čo ponúknuť. Tvorcovia si jej potenciál nevšímali a zostala úplne v úzadí.

Zrejme to si povedala aj samotná herečka a prijala úlohu v omnoho ambicióznejšom projekte. Stane sa novou hlavnou ženskou hviezdou v pripravovanom seriáli The First, ktorý má pod palcom streamovacia služba Hulu. McElhone bude účinkovať po boku Seanna Penna a zdá sa, že tento ambiciózny projekt má veľký potenciál stať sa veľkým hitom.

Jeho produkcia sa začne až počas neskorej jesene, dovtedy bude nakrúcať ešte Designated Survivora, čím sa potvrdzujú náznaky, že jej najväčšia úloha v seriáli bude jej odchod. Zrejme bude tragický, inak by sa jej absencia v deji ťažko vysvetľovala. Producenti by mohli využiť jej odchod k naštartovaniu veľkej a zaujímavej zápletky.

Z pasívnej prvej dámy sa stane aktívna astronautka v novinke The First, dej bude sledovať osudy prvej ľudskej misie Mars a prvé kroky v kolonizácií červenej planéty. Okrem toho bude sledovať aj rodiny ľudskej posádky, ktoré zostali na Zemi a musia sa zmieriť s tým, že ich blízki sa už zrejme domov nevrátia. Let na Mars bude zrejme prvých kolonizátorov len jednosmerný.

Designated Survivor a jeho druhá séria však pokračuje aj dnes večer novou epizódou. Minulotýždňová premiéra zaujala hojnejší počet divákov ako prvá séria. Celkovo si ju pozrelo 5.5 milióna divákov s ratingom 1.1. Ak si seriál udrží podobne stabilné hodnoty aj počas ďalších týždňov, tak by mohol druhú sériu „prežiť“ s ľahkosťou. Tento týždeň budú USA bojovať s pandémiou a prezident Kirkman bude musieť udržať verejný poriadok v uliciach zúfalých miest.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Designated Survivor #oseriáloch