Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Čo bude nasledovať po 8. sérii Game of Thrones? Koniec to nebude!

Značka Game of Thrones nezapadne prachom ani po konci pôvodného seriálu. O tom nie pochýb. Čo bude nasledovať?

22.09.2017 07:00
Herečka Emilia Clarke na zábere zo seriálu Hra... Foto:
Herečka Emilia Clarke na zábere zo seriálu Hra o tróny.
debata (2)

Už niekoľko mesiacov sa polemizuje o tom, či a ako by mohla pokračovať sága plná intríg a komplikovaných vzťahov. HBO dlho mlčalo o jej ďalšom osude, nakoniec sa prevalilo, že je v príprave niekoľko spin-off seriálov, ktoré nezávisle od seba vyvíjajú tímy renomovaných tvorcov. Vlnu eufórie neskôr zástupcovia televízie skrotili vyjadrením, že nie je zárukou, že všetky potenciálne spin-offy sa aj dostanú na obrazovky.

Podľa nich sa reálne môže stať, že nakoniec uzrie svetlo sveta iba jeden. Týmto vyjadrením fanúšikom doslova zamrzol úsmev na tvári. Ich vidina veľkého sveta Západozeme sa začala otriasať v základoch.

Najprv sa hovorilo o piatich, neskôr štyroch seriáloch, pričom výsledok snahy nových autorov nemusí byť žiadny. Tomu by neveril ani najväčší skeptik. Game of Thrones je stroj na peniaze a HBO určite nenechá značku zakapať v roku 2019, keď sa pravdepodobne na obrazovky dostane záverečná séria pôvodného seriálu.

Jedno je isté, nový/é seriál/y sa budú odohrávať v rôznych obdobiach pred udalosťami pôvodného seriálu a herci z neho by sa nemali v nich objavovať. Budú to oddelené deje, ktoré budú tvoriť veľkú mozaiku a odkrývať mnohé tajomstvá a príbehy.

Len pred pár dňami však preletela svetom správa, že aktuálny producent a scenárista Game of Thrones pracuje na piatom spin-offe. Brian Cogman sa intenzívne podieľal na produkcii a celý fiktívny svet dobre pozná, čo vlieva obrovskú nádej skalným divákom, že práve jeho dielo by mohlo byť zárukou tej najvyššej kvality a bude mať najväčšiu šancu získať „požehnanie“ od HBO a predvedie sa aj na obrazovkách.

Záštitu nad novými seriálmi stále drží autor kníh George R.R. Martin, ale iba Cogman má to šťastie, že Martin priamo zúčastňuje na scenári. Ďalšie pokračovania by sa mohli dostať do vysielania od roku 2020.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Hra o tróny #Game of Thrones #oseriáloch