Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Degradácia či posun? Filmová Divergencia sa dočká seriálového konca

Nie je žiadnym tajomstvom a prekvapením, že v poslednom období častokrát seriálové spracovanie je kvalitatívne omnoho lepšie poňaté ako filmy.

13.09.2017 07:00
Shailene Woodley a jej kolega Theo James Foto: ,
Herečka Shailene Woodley a jej kolega Theo James stvárnili v Divergencii hlavných hrdinov.
debata

Niekedy ani „napumpované“ milióny nestačia zakryť pofidérnu kvalitu a ak sa k tomu pripočítajú aj negatívne kritiky, ktoré podporia ignoráciu divákov, katastrofa je na svete. To je aj prípad filmovej série Divergencia, ktorá počas predchádzajúcich rokov brázdila kiná po celom svete. Pričom doteraz nebola séria ukončená. Dôvod? Nedostatočné tržby a negatívne kritiky, ktoré zmietli zo stola akékoľvek nádeje na záverečný film. Aspoň to tak spočiatku vyzeralo.

Divergencia žije! Len vlastným životom a jej budúcnosť nebude na striebornom plátne. Zrejme to bude aj vykúpenie pre túto sériu. Divergencia sa viezla aj akejsi vlne, ktorú spustili Hunger Games (Hry o život), no ťahala za kratší koniec.

Po neúspechu troch filmov sa produkčná spoločnosť Lionsgate rozhodla spraviť bodku za snahou dokončiť Divergenciu. Pôvodne chceli spraviť televízny film, neskôr sa začalo uvažovať o seriálovom spracovaní, či dokonca o spin-off seriáli, s novým obsadením.

Pôvodní herci odmietajú účasť

Pôvodné filmové obsadenie prišlo s veľmi rýchlou reakciou, že nemá záujem zúčastniť sa takéhoto projektu. Predsalen, minimálne z hlavnej predstaviteľky Shailene Woods sa stala „áčková“ hviezda a ponuky sa jej len hrnú a očividne nechce mať nič spoločné s projektom, ktorý nie je synonymom úspechu. Nádej, aspoň, na hosťovanie hercov stále existuje.

Medzičasom sa totiž seriálového spracovania ujala televízia Starz, ktorá má na svedomí napríklad Spartaka, Black Sails, Da Vinci Demons, Outlandera, či American Gods. Tieto seriály patrili a niektoré ešte patria k tomu najlepšiemu, čo seriálový svet ponúka.

Práve to by mohlo hercov presvedčiť k účasti na seriálovom spracovaní, keďže práve Starz bude zárukou vysokej kvality. Je veľká šanca, že seriály opäť dokážu pokoriť filmy a prinesú kvalitnejšie spracovanie. Projekt je ešte v rannej fáze vývoja a nedostane sa na obrazovky skôr ako o rok.

Divergencia vychádza z knižnej série z pera Veronicy Roth. Dej sa odohráva v utopickej budúcnosti, v ktorej sú ľudia umelo rozdelení do skupín podľa svojich schopností a osobnosti a bojujú o svoje prežitie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Divergencia #oseriáloch