Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Mal to byť pompézny návrat. Xena svoj meč znova nevytiahne

Mal to byť pompézny návrat princeznej bojovníčky po rokoch. Nič z toho sa však neuskutoční. Plány televízie NBC priviesť späť k životu legendárnu Xenu stroskotali na nedostatočne dobrom námete.

11.09.2017 07:00
xena, Foto:
Xena sa zrejme tak skoro na obrazovky nevráti.
debata (1)

O návrate kedysi legendárneho seriálu sa hovorilo prinajmenšom dva roky, keď televízia NBC prišla s ideou vyťažiť čo najviac z aktuálnej vlny revivalov. Na rad sa mala dostať práve Xena, ktorá sa dožila šiestich sérii a skončila sa dojemným finále v roku 2001. Spomínate si na poslednú rozlúčku, keď duch Xeny zostal navždy s Gabrielou po boku, zatiaľ, čo ona jej popol chcela doniesť domov?

Princezná bojovníčka hľadala roky vykúpenie za jej krvavé zločiny a nakoniec ho aj našla a vyhla sa Podsvetiu. Kto by si nepamätal dnes už legendárny monológ v úvode každej epizódy, či jej legendárny pokrik a častokrát úsmevné dejové zápletky. Nad všetkým však kraľovalo nezabudnuteľné puto s jej spoločníčkou Gabriellou, ktoré vyvolávalo rozporuplné reakcie.

V tom čase televízie sa stavali k LGBTI téme pomerne zdržanlivo a ich možný vzťah scenáristi držali len v rovine náznakov. Práve ich kontroverzne vnímaný vzťah mal byť základom nového pokračovania.

Renomovaný scénarista Xenu neoživí

Pred časom návrat seriálu vyzeral ešte veľmi nádejne. Reštartu sa ujal renomovaný scenárista a producent Javier Grillo-Marxuach, ktorý je podpísaný aj pod seriálmi Lost (Nezvestní) a The 100 (Prvých 100) a už to vyzeralo, že revival je v dobrých rukách. Zdá sa, že pôvodná myšlienka len s mapovaním vzťahu ústredného ženského dua nestačila a úvodné nadšenie postupne začalo opadať.

Navyše do seriálu sa mali vrátiť aj pôvodné herečky Lucy Lawles a Renee O'Connor, hoci nie v hlavných úlohách. Ich miesto mali prebrať mladšie kolegyne, avšak obe mali byť pevnou súčasťou deja. Studená sprcha prišla v apríli tohto roka, keď Marxuach odstúpil od tohto projektu a NBC márne hľadala dostatočnú náhradu a tak pred niekoľkými dňami vydala oficiálne stanovisko, že práce na reboote Xeny sa pozastavujú.

Scenárista odišiel pre rozdielne názory o podobe budúceho seriálu. Podľa neho bolo kľúčové postaviť nový príbeh na vzťahu dvoch hrdiniek, bez toho by nemalo význam stavať ostatné dejové línie.

Podľa slov riaditeľky NBC sa projekt nikam neposúval a preto je Xena nateraz „mŕtva“, čo však neznamená, že v blízkej budúcnosti sa k tomuto projektu televízia nevráti. Naďalej sa bude hľadať atraktívny námet. Je teda očividné, že predstavy televízie a tvorcov sa nestretli s pochopením a oba tábory mali rozdielne vízie podoby novej Xeny. Nateraz zložila svoj meč, no jej čas ešte príde. Všetko nasvedčuje tomu, že to bude skôr ako neskôr.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lucy Lawless #Xena #oseriáloch