Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pripravte si chuťové poháriky, Hannibal prichystá ďalšie pochúťky

Najnovšie seriálové spracovanie kultového Hannibala zmizlo z obrazoviek televízie NBC pred dvoma rokmi po troch sériách. Dôvod? Tradičný, nízka sledovanosť.

07.09.2017 07:00
hannibal, Foto:
Jedno je isté, Hannibal sa vráti a zdá sa, že to bude naozaj veľmi skoro.
debata

Pre NBC bol Hannibal akousi seriálovou výkladnou skriňou a aj keď nikdy nemal rekordnú sledovanosť, udržať si na obrazovkách túto vizuálne prepracovanú lahôdku bolo vecou prestíže. K čomu výrazne dopomohol aj autor seriálu Brayn Fuller, ktorý poňal celý vizuál, hudbu priam ako majstrovské dielo. Doteraz jeho hry s kamerou zostávajú neprekonateľné.

Žiaľ, NBC nemohla držať tento seriál donekonečna a Hannibal Lecter sa musel časom pobrať preč. Už v tom čase hovoril Fuller o možnom návrate, chcelo to však správne načasovanie. Pred dvoma rokmi nevyšla ani myšlienka prebratia seriálu niektorým zo streamovacích gigantov a tak postupne na myšlienku návratu začal padať prach.

Prešli dva roky a Fuller sa vrátil v plnej sile a hlavou plnou námetu, ako vrátiť Hannibala späť a pokračovať v príbehu tam, kde predtým skončili. Dokonca zašiel tak ďaleko, že má v pláne plnohodnotnú 4.sériu a nie minisériu, či záverečný film. Príbeh o prefíkanom kanibalovi sa má vrátiť v plnej paráde.

Návrat v plnej paráde

V prospech návratu hovorí aj fakt, že situácia okolo návratov seriálov sa diametrálne zmenila počas krátkeho obdobia a skalní fanúšikovia ukázali, že o seriál majú stále záujem. Zdá sa, že aj Hannibal sa zvezie na vlne revivalov. Kľúčoví hereckí predstavitelia sú naklonení návratu do svojich starých úloh, nikdy sa netajili tým, že svoje charaktery naozaj majú radi a rovnako je pre nich česť pracovať pre Brayna Fullera. Dodali, že sú kedykoľvek pripravení sa vrátiť.

Fuller nenecháva nič na náhodu a chce Hannibalov príbeh dokončiť. Zhodou náhod v auguste vypršali práva producentov filmu Mlčanie jahniatok a tak postavy a reálie z tohto filmu sa môžu naplno využiť aj v samotnom seriáli. Doteraz to nebolo možné, preto aj tri série boli separované od filmu a boli akýmsi prequelom. Ak by sa 4.séria naozaj začala nakrúcať, je takmer isté, že dej seriálu dobehne dnes už kultový film, čo by mu dodalo na ešte väčšej prestíži. A možno potom by bol hlavný showrunner spokojný,že dokončil by svoje dielo.

Rokovania o návrate podľa tvorcov sa už začali v prvý najskorší možný termín. Zmluvy hovorili jasne, Hannibal sa nemôže vrátiť skôr, ako dva roky po skončení na NBC. To sa v auguste stalo, osud to asi tak chcel, keďže v rovnaký čas vypršali práva aj Mlčanie jahniatok. S najväčšou pravdepodobnosťou bude mať o nové pokračovanie záujem niektorý streamovací gigant a nie plnoformátová televízia, čo je aj v prospech veci. Tvorcovia tak nebudú obmedzovaní v znázornení násilia, vrážd, ktorými je Lecter charakteristický.

Jedno je isté, Hannibal sa vráti a zdá sa, že to bude naozaj veľmi skoro a fanúšikovia sa dočkajú ďalších epizód, ktoré ich dovedú do bodu, ktorý poznajú z filmu. O osude seriálu by sa malo rozhodnúť v najbližších týždňoch, mnohí hovoria, že to je len formalita a naháňanie času pre lepšiu dohodu medzi tvorcami a budúcim vlastníkom. Návrat je istý.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hannibal #oseriáloch