Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Chystajú Kosti svoj veľký comeback na obrazovky?

Televízia FOX len na jar tohto roka ukončila vysielanie jej najúspešnejšieho seriálu v histórii – Bones (Kosti). Kriminálka sa skončila po neuveriteľných 12.sériách a príbeh nielen Bootha a Brennanovej sa uzavrel. Alebo nie? Je príliš skoro uvažovať nad návratom?

06.09.2017 07:00
debata (3)
Zdá sa, že televízia FOX sa priveľmi... Foto: Brian Bowen Smith/FOX
David Boreanaz, Emily Deschanel, bones, kosti, Zdá sa, že televízia FOX sa priveľmi poponáhľala s výhlasením o návrate Bones.

V zámorí je momentálne veľmi populárna vlna revivalov a všetky stanice sa postupne púšťajú do oživenia svojich starých projektov, ktoré pred rokmi boli mimoriadne úspešné. Vďaka tlaku verných divákov sa tak svojho „lepšieho“ konca dočkali napríklad Gilmore Girls, pokračuje Full House (Plný dom) s novým pokračovaním Fuller House, vrátil sa Prison Break, Heroes (Hrdinovia) v minisérii Reborn, či The X-Files (Akty X) – tie čaká o niekoľko mesiacov premiéra 11.série.

Túto sezónu sa vrátia obľúbení Will & Grace, ktorí sa dočkali rovno obnovenia aj návratovú druhú sériu. Začiatkom budúceho roka sa vráti aj Roseanne, ktorú poznajú aj slovenskí diváci. Všetky spomínané seriály majú spoločné jednu vec, od ich konca uplynulo viac ako päť rokov a preto sa takmer všetky vrátili úspešne na obrazovky a hovorí sa o možných ďalších sériách.

Zbytočný návrat

Od konca Bones uplynulo iba niekoľko mesiacov a téma revivalu je tak viac ako prehnaná a predčasná. Navyše, keď sa televízia správala voči posledným sériám macošsky. Nebolo tajomstvom, že seriál počas posledných niekoľkých sezón nedosahoval uspokojivú sledovanosť, nakrúcanie pokračovalo z úspešnosti titulu.

FOX viac menej už len trpel vo vysielaní nové epizódy a neustále presúval vysielanie z jednotlivých dní a časov. „Doprial“ tímu z Jeffersonskému inštitútu niekoľkomesačné prestávky a bolo zjavné, že vedeniu nevadí devalvovanie vlastnej značky. Skalní fanúšikovia si seriál vždy našli a Bones sa stále tešia aj medzinárodnej priazni.

A to je zrejme aj dôvod najnovších úvah vedenia televízie, vyťažiť zo stále úspešnej značky. Riaditeľka FOX-u oficiálne potvrdila úmysel priviesť Bones späť v dohľadnej dobe. Je tu však kľúčový problém a zrejme sa aj prepočítala. Hlavné herecké duo nateraz kategoricky odmieta návrat Bootha a Brennanovej. Herci sa nikdy netajili veľkou láskou k svojim postavám, ale aj tvorcom. Preto niekoľkokrát predlžovali svoje kontrakty a seriál sa dožil 246 epizód.

Ešte pred koncom pôvodného seriálu sa vyjadrili, že ak sa naskytne jedného dňa možnosť, tak sa radi vrátia a natočia ďalšie epizódy. Ten deň však ešte nenastal po pol roku od konca. Bones si budú musieť ešte niekoľko rokov počkať, aby revival mal vôbec význam a naplnil svoje opodstatnenie.

Schizofrénia zo strany televízie je priam smiešna, keď si štandardne neskoro uvedomila svoje chyby, ktoré spravila voči seriálu v čase jeho vysielania a snaží sa očividne uchlácholiť divákov, ktorí podobne ako herci nateraz pozerajú skôr negatívne na snahy rýchleho návratu.

Herci v nových úlohách

Navyše herec David Boreanaz (Booth) nezaháľal a krátko po poslednej klapke Bones sa vrhol na nový projekt na konkurenčnej CBS a už o niekoľko dní sa predstaví ako hlavná postava novinky – Seal Team. Ak bude mať seriál úspech, tak herca zamestná na niekoľko sezón a navyše nie je vo zvyku, aby si konkurenčné televízie vychádzali v ústrety, čo sa týka hosťovania a pendlovania medzi seriálmi.

Nakrúcanie seriálov má pomerne náročný časový harmonogram a bolo by veľmi komplikované zladiť si termíny, ak by aj Boreanaz kývol na skorý návrat do úlohy Bootha. Sám sa vyjadril, že sa chce v kariére posúvať vpred a skorý návrat Bones by bol preňho krok dozadu. Herečka Emily Deschanel (Brennanová) sa počas dlhoročného nakrúcania stala dvojnásobnou mamou a podľa jej slov sa chce naplno venovať rodine a nerada by sa upísala ďalšiemu dlhodobému projektu.

Suma summarum, zdá sa, že televízia FOX sa priveľmi poponáhľala s výhlasením o návrate Bones. Je viac ako zjavné, že počas nadchádzajúcich rokov sa seriál určite nevráti.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bones #BONES (Kosti) #oseriáloch