Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fico je buldozér, ktorý ovláda prezidentské voľby. České médiá píšu o našich voľbách

Ako vnímajú naše prezidentské voľby v zahraničí?

26.03.2024 00:00
Robert Fico Foto: ,
Robert Fico
debata (4)

Slovensko má za sebou prvé kolo prezidentských volieb. Vzhľadom na turbulentnú politickú situáciu sa o nás intenzívne zaujímajú aj novinári zo zahraničia, najmä z Čiech.

Pozreli sme sa na to, ako voľby pokrývali české médiá. Takmer všetky sledovali samotný priebeh volieb, niektorí českí novinári boli aj vo volebných centrálach. Najzaujímavejšie sú však koemntáre, ktoré hodnotili kampaň ale aj výsledky.

reflex titulka Čítajte viac „Fico je predajná nevesta,“ tvrdí český magazín. Slovensko to poriadne schytalo

Portál cnn.iprima.cz píše, že prvé kolo bolo len formalitou, keďže sa volebný výsledok dal predpokladať. „Na Slovensku sa začína volebná vojna,“ píše v komentári Tomáš Kačmár.

„Už teraz je jasné, že duel Ivana Korčoka s Petrom Pellegrinim ponúkne nefalšovanú volebnú vojnu, ktorá môže Slovensko premeniť na bitevné pole,“ píše. Rozpísal sa aj o tom, že Slovensko je rozdelené a že nejde už len o politický boj ale o boj občanov. „Ak Pellegrini zvíťazí, Ficova klika bude na Slovensku opäť ovládať všetko,“ uzatvára Kačmár.

Portál iDnes.cz ešte viac zdôrazňuje úlohu Roberta Fica, ktorý kampaň do veľkej miery ovláda.

Komentátor Hospodářskych novin nazval Fica buldozérom a píše, že Slovensko má stále nádej zvoliť si demokratického kandidáta západného strihu.

Analytik Martin Ehl zdôrazňuje, že zrejme pôjde o najtesnejšie voľby v histórii. Rovnako píše, že ide o poslednú šancu zachrániť Slovensko pred ovládnutím Fica.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby