Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Fanúšikovia burcujú, aby tento seriál pokračoval! Toto je naozajstný háčik...

Málokedy sa stane, aby kriminálka spôsobila takýto ošiaľ, ako Mare of Easttown. Fanúšikovia sa nechcú zmieriť, že neuvidia pokračovanie.

16.08.2021 07:00
mare of easttown, Foto:
Čakanie na prípadné pokračovanie hitu Mare of Easttown bude poriadne dlhé. Neexistuje totiž príbeh, ktorý by bol pointou prípadnej novej série.
debata

Pritom sedemdielna miniséria mala svoj začiatok, stred, ale najmä záver, v ktorom sa uzavreli všetky zápletky. Dôvod, prečo pokračovať nie je až taký veľký. Za všetkým stojí brilantný výkon herečky Kate Winslet, ktorá doslova očarila a uniesla srdcia miliónov fanúšikov po celom svete. Slovensko nie je výnimkou. Seriál je stále dostupný na HBO GO. Práve stanica HBO opäť dokázala, že formát minisérii vie majstrovsky spracovať.

mare of easttown, Čítajte aj Nadľudský výkon hviezdnej herečky! Tento seriál si zaslúži prestížne ocenenie

Paradoxom je, že do vyšetrovateľky Mare by sa rada vrátila aj samotná herečka, ktorá si túto rolu doslova zamilovala. Všetko stojí a padá na rozhodnutí televízie a najmä tvorcov. Tí zrejme úplne nerátali s tým, že Mare of Easttown spôsobí doslova ošiaľ a vznikne obrovský tlak na pokračovanie. Práve kriminálkam sa predsa vymýšľajú pokračovania najľahšie. Stačí „iba“ vymyslieť novú vraždu a môže sa nakrúcať. To nie je však pravda.

nemocnica, seriál nemocnica, nela pocisková, richard autner, Čítajte aj Jojka na jeseň: Návrat Talentu, totálny seriálový reštart a nová šou s Rozborilom

Tlak publika zašiel tak ďaleko, že sa k tejto téme vyjadril aj samotný showrunner Brad Ingelsby. Napríklad HBO bolo vo svojom oficiálnom vyjadrení pomerne strohé. Podľa televízie bolo od začiatku mienené, že Mare of Easttown bude jednorázová záležitosť. Bez možnosti pokračovania. Pravdou však je, že by to rozhodne nebolo po prvýkrát, keď by sa pozmenil názor a vzniklo by nové časti. Existuje priehrštie seriálov, ktoré boli pôvodne nakrútené ako minisérie a nakoniec robili divákom spoločnosť dlhšie.

Brad Ingelsby to povedal jasne: „Ak dokážeme prelomiť príbeh, ktorý je rovnako skvelý ako v prvej sezóne, a ktorý by priniesol spravodlivosť pre postavy a pokračoval by v príbehu spôsobom, ktorý by bol opodstatnený a napriek tomu prekvapivý, rád by som to urobil. Len neviem, aký to je príbeh, to je momentálne kameňom úrazu,“ uzavrel Ingelsby.

Zostáva len dúfam, že ten pravý príbeh sa časom vytvorí a už nič nebude stáť v ceste druhej sérii Mare of Easttown.

Miniséria Mare of Easttown Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
Záber zo seriálu Mare of Easttown.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kate Winslet #HBO #oseriáloch #seriál Mare of Easttown