Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Rezolútny koniec! Kultový Prison Break sa už nevráti a my vieme prečo...

Niektoré seriály jednoducho odmietajú odísť do zabudnutia, hoci sa už dávno skončili a majú za sebou aj revival. Neraz neúspešný. To je aj prípad seriálu Prison Break (Útek z väzenia), ktorý veľmi dobre poznajú aj slovenskí diváci.

29.11.2020 07:00
prison break, Foto:
Nádej na pokračovanie Prison Breaku zhasli.
debata (1)

Práve tento seriál má za sebou výrazne vzlety a pády. Pôvodný seriál sa vysielal v rokoch 2005 – 2009, pričom prvá séria lámala rekordy sledovanosti a to len vďaka originálnemu námetu a najmä myšlienke, že pôjde o minisériu. Lenže, ako to už býva zvykom, rekordné čísla presvedčili televíziu FOX, aby pokračovala s Prison Breakom aj naďalej. Tlak na tvorcovi si veľmi rýchlo vyžiadal svoju daň. Svižný dej sa musel neúmerne a umelo naťahovať a prišli výrazné chyby, ktoré diváci neodpúšťali.

Sledovanosť začala klesať, mizéria pokračovala nelogickým vývojom niektorých postáv a dej sa dostal do slepej uličky. Finálna, štvrtá séria už bola nefalšovaná divácka katastrofa. Všetko zaklincoval nezvládnutý koniec seriálu. V roku 2017 prišlo vzkriesenie, nielen hlavného hrdinu, ale aj celého seriálu. Piata séria takisto nenaplnila očakávania. Ani kvalitou, ani odozvou.

Trailer k špeciálnej minisérii, ktorá vznikla v roku 2017.

Tvorcovia sa rozhodli poslať tento formát do výslužby a vyzeralo to na definitívne rozhodnutie. Ubehli tri roky a čoraz častejšie sa šepká o možnosti nakrútiť potenciálnu šiestu sériu. Prišiel s tým jeden z hlavných predstaviteľov, herec Dominic Purcell, ktorý stvárnil Lincolna, brata Michaela Scofielda. Podľa jeho slov existuje už aj scenár a hľadá sa televízia, ktorá by šla do nakrúcania.

Po nekonečných zakopnutiach už však len málokto verí, že by Prison Break dokázal napraviť si poriadne pošramotenú reputáciu. V neprospech ďalšej série hovorí aj fakt, že rezolútne nie povedal hlavný predstaviteľ Wentworth Miller. Bez Michaela Scofielda ďalšie pokračovanie byť predsa nemôže! Alebo?

Miller sa vyjadril jasne: „Končím s Prison Breakom, definitívne!“

Herec, ktorý sa netají svojou homosexuálnou orientáciou dodal, že má dosť hrania heterosexuálnych hrdinov, ktorých príbehy boli už donekonečna povedané. „Toľko k Michaelovi Scofieldovi. Viem, že je to pre mnohých sklamanie, mrzí ma to,“ uzavrel dohady o tom, že by nová séria Prison Breaku mohla vzniknúť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Wentworth Miller #Prison Break #oseriáloch