Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neuveriteľné, čo tento pekelný seriál predvádza! Opäť unikol smrtke

Seriál Lucifer sa zapíše hrubými písmenami do televíznej histórie, ako ten, ktorý bol niekoľkokrát zrušený a vždy prežil. Netflix pred pár dňami potvrdil vznik šiestej série, ktorá nebola v pláne.

13.07.2020 07:00
lucifer, tom ellis, Foto:
Seriál Lucifer tretíkrát vstane z mŕtvych. Netflix potvrdil aj šiestu sériu, ktorá pôvodne nemala vzniknúť.
debata

Cesta tohto skvelého seriálu, ktorý je mixom komédie, krimi a poriadnej dávky provokatívnosti v podaní hlavného predstaviteľa Toma Ellisa, je tŕnistá už niekoľko rokov. Pôvodne sa vysielal na štandardnej televízií FOX, kde sa dočkal troch sezón. Keď sa lámal chleba a rozhodovalo sa o ďalšej budúcnosti, tak FOX dal ruky preč a nečakane nedoprial Luciferovi štvrtú sériu, pričom tvorcovia s týmto faktom vôbec nerátali. Stanica argumentovala nedostatočnou sledovanosťou.

Otvorený koniec a obrovský protest fanúšikov nepomohol. Televízia bola neoblomná. Ľady sa pohli až po vytrvalej miliónovej kampani na sociálnych sieťach. Netflix, na ktorého dvere diváci trieskali sa napokon ozval a prevzal Lucifera. A nič lepšie sa tomuto seriálu nemohlo stať. Tvorcom sa rozviazali ruky a mohli priniesť ešte pikantnejší seriál.

Na začiatok Netflix dal producentom pomerne skromnú dávku epizód. Štvrtá séria mala len desať častí. Ohlas a kvalitatívna úroveň prekonala všetky očakávania. Streamovacia platforma spravila logické rozhodnutie a potvrdila aj piatu sériu. Tá bude mať premiéru 21. augusta, teda jej prvá polovica. Vzhľadom na úspech predchádzajúcej sezóny bol Netflix odvážnejší a dal zelenú až 16 častiam, čo je pomerne nezvykle vysoké číslo, pretože sa skôr profiluje na kratšie minisérie.

Avšak piata séria v sebe niesla dávku horkosti. Mala byť finálová. Opäť. A opäť sa rozbehli protesty, rozhodnutie Netflixu nedávalo logiku. Neskôr sa ukázalo, že hlavnému predstaviteľovi Tomovi Ellisovi vypršala zmluva a nebol ochotný ju predĺžiť za stávajúcich podmienok. Trvalo niekoľko mesiacov, kým sa objavili náznaky toho, že Netflix by si to predsa len mohol rozmyslieť a vzkriesiť pána pekla ešte raz.

Ellis si bol vedomý obrovského úspechu seriálu a tak dlhé týždne odmietal podmienky nového kontraktu, ktoré by ho zaviazali nakrútiť ešte šiestu sériu. Nádeje fanúšikov postupne zhasínali. Potom však prišlo k dohode a mohlo byť oznámené, že Lucifer zas a znova unikol seriálovej smrtke a šiesta séria, s ktorou sa naozaj už nerátalo bude posledná. Ako podotkol Netflix, naozaj bude posledná a tvorcovia dostanú veľkorysý priestor pripraviť poriadne divokú rozlúčku s týmto seriálom.

Finálová séria by sa mohla dostať k divákom možno až v roku 2022, keďže streamovací gigant koncom augusta sprístupní prvá polovicu piatej série. Spravidla na ďalšie časti sa čaká niekoľko mesiacov. Zrejme sa vráti až začiatkom budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #Lucifer #oseriáloch #Tom Ellis