Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Staré krivdy stále žijú! Hviezda Vtierky Castla prehovorila o škandalóznom vyhadzove

Len málokto by veril, že sú to už štyri roky od poslednej epizódy Vtierka Castle, ktorý sa stále reprízuje aj na Slovensku. Zákulisie však skrýva škandál. Ten lomcoval seriálom, ale aj divákmi pomerne dlho.

24.06.2020 07:00
vtierka castle, castie, stana katic, Foto:
Pred kamerami veľká láska v zákulisí nenávisť. Aj takto sa končil seriál Vtierka Castle.
debata

Prevalilo sa, že televízia ABC aj napriek nízkej sledovanosti chcela pokračovať v nakrúcaní, bolo však nutné spraviť výrazné finančné škrty, aby mohla vzniknúť deviata séria. Tvorcovia, ale najmä hlavný predstaviteľ Nathan Fillion vtedy cez palubu hodili Castlovu parťáčku a neskôr aj manželku Beckettovú (Stana Katic). Tá však netušila, čo spravili a dozvedela sa to z médií, že po ôsmich rokoch nemá prácu. Bol to PR škandál roka.

O to smutnejšie bolo zistenie, že herecké duo, ktoré na obrazovkách vyzeralo ako zohratá dvojka, v skutočnosti voči sebe prechovávali výrazné antipatie. Niekdajší priatelia sa stali kolegami, ktorí tolerujú vlastnú prítomnosť na pľace a vzájomnú lásku musia predstierať s vypätím posledných síl.

Konanie televízie a svojho kolegu herečka prešla diplomatickým mlčaním. Nezaváhala a pustila sa do ďalšej práce, ktorej výsledkom je mrazivý thrillerový seriál Absentia, ktorý má na konte už tri série.

Aj napriek nekorektným krokom sa pokračovanie Vtietky Castla bez Beckettovej nikdy neuskutočnilo a tvorcovia narýchlo do úplne poslednej epizódy vsunuli pomerne uspokojivý koniec. Protesty a znechutenie divákov zastavili snahy o deviatu sériu, televízia sa zľakla, že by sa sledovanosť prepadla ešte viac.

Filliona si však ponechala vo svojej stajni a aktuálne stvárňuje hlavnú úlohu v seriáli The Rookie (Zelenáč), ktorého druhá séria sa skončila len nedávno a medzičasom už televízia ABC potvrdila vznik aj tretej série.

Stana Katic sa k svojej predchádzajúcej úlohe „vrátila“ po štyroch rokoch, keď v rozhovore pre austrálsky denník Daily Telegraph uviedla danú situáciu na pravú mieru. Čo len potvrdilo, že sa udiali naozaj nepríjemné veci, avšak s odstupom času sa herečka nechce k tomu vracať a hovorí viac diplomaticky.

„Uplynul už nejaký čas a ja som stále vďačná za tento projekt, ktorý ovplyvnil milióny fanúšikov, ktorí milovali Castla a Beckettovú. Avšak stále nie som stotožnená s procesmi, ktoré sa pred rokmi udiali. Bolelo to a bol to krutý koniec,“ uzavrel Katic svoje spomienky na seriál, ktorý ju preslávil po celom svete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Stana Katic #Vtierka Castle #CASTLE (Vtierka Castle) #oseriáloch