Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Začína sa bitka o megahviezdy! Podarí sa zachrániť top kriminálku na svete?

Britská BBC bojuje o prežitie svojho najprestížnejšieho seriálu. Podarí sa televízii udržať najväčšie hviezdy vo svojej stajni? Reč je o skvelej kriminálke Killing Eve (Na muške), ktorú môžu sledovať aj slovenskí diváci prostredníctvom HBO.

22.10.2019 07:00
killing eve, sandra oh, jodie comer, Foto:
Tretia séria kriminálky sa už nakrúca, televízia chce pokračovať aj naďalej. Nemá však garantovanú časť hlavných hviezd.
debata

Killing Eve tento rok žala úspechy na odovzdávaní cien Emmy, čo len potvrdilo jej kvality. Zbesilá krimininálka so Sandrou Oh a Jodie Comer v hlavných úlohách opantali milióny divákov s prefíkanou naháňačkou na mačku a myš, keď vyšetrovateľka Eve Polastriová (Oh) sa dostane na stope sériovej vrahyni Villanelle (Comer).

Keď však medzi ženami vznikne akési zvláštne a ťažko opísateľné prepojenie, zmenia sa aj pravidlá hry. Kriminálka Killing Eve búra všetky mýty o kriminálnom žánri, predstavila dokonale vyprofilované hlavné postavy a postupne sa ich charaktery rúcajú, keď sa viac zamotávajú do vlastných pascí, ktoré si chystajú.

Nechýba brilantný scenár plný humoru, irónie, sarkazmu, absurdností, ktoré vedia trefne brnknúť vo vyhrotených situáciách. Vrcholom sú herecké výkony oboch hlavných hviezd. Oh svoj talent skvele predviedla počas desiatich rokov v Klinike Grace (Grey's Anatomy) ako svojrázna kardiochirurgička Cristina Yang. Comer je omnoho väčším prekvapením.

Seriál má za sebou dve osemdielne série, tretia sa aktuálne nakrúca a BBC intenzívne pracuje na tom, aby mohla pokračovať v produkcii aj naďalej. Pred televíziou stojí obrovská výzva, udržať si vo svojich radoch jedny z najvychytenejších herečiek Hollywoodu. Stanica otvorene hovorí aj o štvrtej sezóne, čo je prirodzené, potrebuje si udržať prestížny seriál.

Kriminálka bodovala v hlavných kategóriach tohtoročných Emmy. Jodie Comer získala sošku v hlavnej ženskej kategórii. Spolu so Sandrou Oh sú teraz horúce artikle a ponuky sa im len hrnú. BBC sa právom obáva opakovania situácia ako pri seriáli Sherlock s Martinom Freemanom a Dominicom Cumberbathom, ktorí nemali čas na nakrúcanie nových sezón a nakoniec ospevovaný seriál dostal stopku.

Druhá séria končila so šokujúcim otvoreným koncom, keď vyšetrovateľku Eve zradila jej vlastná šéfka a vrahyňa Villanelle ju pobodala a nechala napospas smrti uprostred Ríma.

Aktuálne prebiehajú intenzívne rokovania s hlavnými hviezdami, ktorých cieľom je zabezpečiť si priestor na pravidelné produkovanie nových sezón. BBC spolu so svojou americkou pobočkou potrebuje Killing Eve udržať, čo najdlhšie pri živote.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sandra Oh #oseriáloch #Killing Eve #Jodie Comer