Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nie je to prvoplánová hrdinka! Robiť dobré skutky sa jej úplne nechce

Televízia ABC má menší jej problém. Jej novým seriálom chýba charizma. Aj napriek tomu ide do boja. Bude z novinky Stumptown veľký hit jesene alebo sa nemá šancu presadiť medzi konkurenciou?

20.09.2019 07:00
stumptown, cobie smulders, Foto:
Potešujúcou správou pre seriálových fanúšikov je fakt, že herečka Cobie Smulders sa po niekoľkoročnej pauze vracia naplno na televízne obrazovky.
debata

Stumptown sa nateraz javí ako tradičná kriminálka založená na komiksovej predlohe, akých tu bolo už niekoľko. Príbeh je napísaný presne podľa klasickej šablóny. Hlavný hrdina, tentokrát hrdinka nie je prvoplánová pozitívna postava, má komplikovanú minulosť, komplikované vzťah, komplikovaný život a je typickým outsiderom. Je obklopená aspoň dobrými kamarátmi a priateľom s nevyjasneným vzťahom a neraz nedobrovoľne je vtiahnutá do vyšetrovaní, ktoré ju ohrozujú na živote. Povedomé?

Nový seriál bude mať celosvetovú premiéru v stredu, 25. septembra. Jedinou veľkou devízou je herecké obsadenie, ktoré môže z tohto seriálu spraviť nakoniec aj hit. Kriminálky sú stále obľúbené, všetko závisí od spracovania.

Fanúšikovia sú nadšení jedine obsadením hlavnej postavy. Na televízne obrazovky sa vracia herečka Cobie Smulders, niekdajšia hviezda sitkomu Ako som spoznal vašu mamu (How I met Your Mother) a objavila sa v niekoľkých Marvel filmoch, aj po boku Avengerov. O jej talente nie je pochýb, práve preto môže prehlušiť pevnú šablónu celého seriálu.

Stvárni Dex Pariosovú, vojenskú veteránku, ktorá žije nie obvyklým spôsobom života. Stala sa z nej súkromná vyšetrovateľka, ktorá berie prácu na kšeft, nebuduje si vzťahy, priateľstvá, od všetkého a všetkých si udržuje odstup. Všetko to pramení z tráum z minulosti. Sekundovať jej bude herec Jake Johnson, ktorého si diváci môžu pamätať zo sitkomu New Girl, v ktorom stvárňoval svojského Nicka.

Nie je za dobre s políciou a rozhodne s kriminálnymi živlammi, na jej hlavu je pravidelne vypísaná odmena. Ona so svojim potláčaním všetkého citového si udržiava mód základného prežitia, čo ju udržuje len v mechanickom prežití každého prípadu. Ako to už býva, minulosť a traumy ju dobehnú v tých najnevhodnejších momentoch.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cobie Smulders #oseriáloch #Stumptown